ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Презентація культурно-просвітницького проекту «Гендерні Студії» в Одеській національній науковій бібліотеці
15:22 / 13.10.2019

17 жовтня 2019 року о 12:00 в Одеській національній науковій бібліотеці (вул. Пастера, 13) відбудеться презентація культурно-просвітницького проекту «Гендерні Студії»

Почесний гість заходу — ЛЕОНІД КРАВЧУК, перший Президент України, Герой України, Голова Української Ради миру.

Гендерна рівність є однією з 17 глобальних Цілей сталого розвитку, ухвалених Генеральною Асамблеєю ООН та займає центральне місце у системі прав людини та серед цінностей Організації Об’єднаних Націй (ООН). Одним з фундаментальних принципів Статуту ООН, який було прийнято світовими лідерами у 1945 році, є «рівні права чоловіків та жінок», а також захист та просування прав жінок, як відповідальність кожної держави.

За останніми даними ПРООН (Програми розвитку ООН) Україна посідає 61 позицію серед 160 країн у Індексі гендерної рівності. Україна зобов’язалась до виконання ключових міжнародних зобов’язань щодо забезпечення гендерної рівності. Підписана у 2014 році Угода про Асоціацію між Україною та ЄС зобов’язує до гарантування рівних можливостей для жінок та чоловіків у сферах працевлаштування, освіти, навчання, економіки, у суспільстві та прийнятті рішень. Гендерна рівність закріплена у Конституції України. 30 вересня 2019 року Президент України підписав указ «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року», де Ціллю №5 визначено забезпечення гендерної рівності, розширення прав і можливостей усіх жінок та дівчат.

***

«Гендерні Студії» — проект, ініційований Одеською обласною Радою миру за підтримки Одеської національної наукової бібліотеки та Одеської обласної державної адміністрації. Участі у заході запрошені науковці, юристи, правозахисники, журналісти, представники органів влади та громадянського суспільства.

«Гендерні Студії» — культурно-просвітницький проект, який має за мету поширювати об’єктивну інформацію про ідеї гендерної рівності в суспільстві, подолання стереотипів та протидію фейкам, формувати гендерну свідомість та культуру широких верств суспільства.

«Гендерні Студії» ініціюють організацію форумів, наукових конференцій, лекторіїв, дискусій, займаються видавничою діяльністю, тощо, з метою популяризації здобутків міждисциплінарних досліджень (соціології, психології, економіки, політології, педагогіки та інших наук), присвячених феномену статі в її соціальних вимірах. Актуальність теми зумовлена тим, що гендерні дослідження перебувають в серцевині сучасної гуманітаристики, впливають на всі сфери сучасної культури, спричиняють істотні зміни світогляду.

Пошук:
розширений

Микола Саранча
Роль міді та марганцю для озимої пшениці
У сучасному сільському господарстві все більшу роль для отримання щедрих та якісних врожаїв озимої пшениці відіграють мікроелементи, зокрема мідь та марганець. Вони мають вагомий вплив на проходження фізіологічних процесів під час росту та розвитку рослин та формування врожаю. Значення мікроелементів для сільськогосподарських рослин зросло із підвищенням врожайності, яку стимулюють, застосовуючи NPK добрива. Проте забезпечення мікроелементами з ґрунту не завжди задовольняє потребу рослин, що і призводить до прояву дефіциту.

Традиційні Шевченківські читання, присвячені 210-й річниці від дня народження Великого Кобзаря
6 березня о 12:00 у Музеї книги ОННБ — Шевченківські читання до 210 річниці від дня народження Великого Кобзаря
Шоста Велика Одеська Бібліоніч надихала любити, читати, творити, радіти талантам і донатити
Вже шостий рік поспіль чимало одеситів 14 лютого відмічають в Одеській національній науковій бібліотеці як подвійне свято: День святого Валентина і Міжнародний День книгодарування, бо добре знаються на тому, як книга, слово і кохання доповнюють і наповнюють одне одного.
Велика Одеська Бібліоніч-VI 14 лютого, 17:00– о 21:00, ОНОВЛЕНА ПРОГРАМА
Налаштуймося на хвилю любові, яка дарує крила і сили захищати коханих і мріяти!
Наукова зустріч з Ігорем Стамболом на тему «Геополітичні орієнтири України у працях Юрія Липи»
22 січня 2024 р. у головному читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки до дня Дня Соборності України відбулася наукова зустріч з істориком Ігорем Стамболом на тему «Геополітичні орієнтири України у працях Юрія Липи».
До Дня Соборності України
Щороку 22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. Злука задекларувала об’єднання українських земель в одній державі та продемонструвала соборницькі прагнення українців. Ця подія стала знаковою для українського державотворення.



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015