ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Від Дунаю до Бугу ● від Бугу до Дунаю
21.01.2017 / Газета: Одесские известия / № 4(4930) / Тираж: 18937

♦Увага – фальшивка

В інтернеті виявлено підробний сайт обласної ради за посиланням oblsovet.od.ua.

Направлено запити до Служби безпеки України. Однак поки триває розслідування, сайт працює, поширюючи інформацію від імені Одеської обласної ради. Такі дії суперечать як національному законодавству, так і міжнародним правилам.

♦Пріоритет – господарство

Відбулася зустріч новопризначеного голови ОДА Максима Степанова з представниками ЗМІ.

Були окреслені пріоритетні напрями роботи у найближчий час.

– Я не займаюся політикою, я хочу займатися вирішенням економічних, соціальних проблем, – зокрема сказав Максим Степанов.

♦Динамічна співпраця

Голова обласної ради Анатолій Урбанський взяв участь у святковому заході з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Китайською Народною Республікою.

За словами Генерального консула КНР в Одесі пані Чжао Сянжун, відносини двох країн зберігають динаміку здорового та стабільного розвитку.

– Співпраця в різних галузях досягла великого прогресу і вийшла на високий рівень, – зі свого боку зазначив Анатолій Урбанський.

♦Балта

Із забуття – до життя

У селі Перейма Балтської об’єднаної громади відновлюють цілюще джерело.

Міні-проект місцевих жителів переміг на конкурсі грантів Балтської міськради. Ініціатором став краєзнавець Юрій Поляруш. Його підтримали земляки. Після отримання гранту почалися роботи. Торік восени облаштовано купальню, криницю, відремонтовано дорогу, яка веде до джерела. За переказами старожилів, йдеться про чудодійну силу каміння, що стоїть поруч із ключем. На ньому зображено таємні символи, і люди вважають, що саме ці знаки і впливають на цілющі властивості води. За їхніми словами, вода не раз допомагала стражденним зцілитися від хвороб. Активісти також планують упорядкувати територію, щоб вона стала доступною для туристів. А ще вони вважають, що і джерело, і камені можуть бути внесені до переліку об’єктів історико-культурної спадщини.

♦Кодимський район

Заряд на рік

У ці зимові дні місцеві артисти потішили шанувальників традиційного мистецтва.

Благодійний концерт «Різдвяні переспіви» відбувся в ра­йонному Будинку культури. Зібрані кошти будуть направлені на потреби військовослужбовців, які беруть участь в АТО.

У програмі – українські народні традиції. Щедрували та маланкували народний фольклорний колектив «Витоки» і вокальний ансамбль «Майстриха» Загнітківського БК, вокальний ансамбль «Незабудка», вокальний ансамбль «Мазурі», народний хор «Джерела». А у виконанні артистів Будинку культури та аматорів народного мистецтва звучали українські народні та найпопулярніші сучасні пісні.

Крім того, артисти «Витоків» (керівники Сергій і Світлана Олійники) вітали працівників райдержадміністрації, казначейства, центру зайнятості та інших установ. Адже там, де пролунає щедрівка, впродовж року все буде гаразд. Дітей пригощали цукерками, а також давали гроші, які будуть використані на реалізацію фольклорних проектів.

♦Подільський район

Від минувшини до майбуття

В районі ініційовано два цікаві культурні проекти.

Виставка архівних документів «Збережемо пам’ять про славетних земляків» покликана нагадати про людей, що захищали рідну землю від фашистів та піднімали з руїн народне господарство. Представлено накази далеких військових років, табелі обліку трудоднів, особисті рахунки працівників таких великих підприємств району, як ремонтно-транспортне (тоді Нестоїтська, Котовська, Борщівська МТС), Котовський маслосирзавод, Мардарівське хлібоприймальне підприємство, колгоспів. Документи там велися з першого дня визволення району від німецько-фашистських загарбників і свідчать про те, що основною робочою силою були жінки.

А мета відеопроекту «Бібліотечний меридіан», запущеного Подільською бібліотекою на каналі «Youtube», – захопити читачів, активно використовуючи інтернет-простір. Бібліотекарі пропонують серію відеобесід і роликів про книжкові новинки. Таким чином вони допомагають людям зорієнтуватися в літературному потоці, налагоджуючи з ними взаємодію, яка має продовження в реальному бібліотечному просторі.

Наші кореспонденти

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012