ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Резерв. Фінальний акорд
15.04.2017 / Газета: Одесские известия / № 27(4953) / Тираж: 18937

Масштабними бригадними навчаннями з бойовою стрільбою завершилися збори резервістів першої черги 28-ї Окремої механізованої бригади.

У зборах брали участь солдати й офіцери резерву з усієї України. Такі вишколи потрібні як для відновлення боєздатності самих резервістів, так і для бойового злагодження підрозділів, що на випадок оголошення загальної мобілізації будуть комплектуватися за змішаним принципом: контрактниками та мобілізованими, в першу чергу – резервістами оперативного резерву.

Отже, підготовка резервістів розпочалася двотижневими вишколами в учбових центрах відповідно до військового фаху бійців. Основний наголос при цьому було зроблено на індивідуальну підготовку. Піхотинці вдосконалювали навички володіння стрілецькою зброєю, кидали бойові гранати. Танкісти, крім того, вивчали тактико-технічні характеристики броньованої техніки, випробовували стрільбами танкову зброю. Артилеристи вчилися виходити переможцями на випадок вогневих дуелей із супротивником.

Більшість резервістів проходили службу в особливий період саме в 28-й ОМБр. Чимало серед них є учасників АТО. Відновлюючи боєздатність, як власну, так і своїх підрозділів, ветерани обмінювалися між собою безцінним бойовим досвідом, а також передавали його тим контрактникам, які ще такого досвіду не мають.

По закінченні двотижневих занять резервістів було направлено до 28-ї ОМБР, де їх задіяли у бойовому злагодженні підрозділів. Бригада провела цілу низку навчань, злагодження підрозділів, які відбувалися по наростаючій, починаючи з рівня відділення, взводу, поступово – роти, батальйону. Навчання проходили в умовах, максимально наближених до бойових. Тому сприяли й погодні умови: рвучкі вітри водночас із тривалими марудними дощами, що лилися на голови бійців у найвідповідальніші моменти навчань. Тож усе по-чесному, реально, так, як це буває на передовій.

Завершальним акордом зборів стали навчання з бойовою стрільбою у складі бригади. Видовище – неперевершене! Маса броньованої техніки, потужна артилерія, велика кількість особового складу… Все це, задіяне одночасно, працююче синхронно, злагоджено, вміло кероване, – просто вражає! Потрібно відзначити, що такий ступінь взаємодії підрозділів бригади є результатом цілеспрямованої та систематичної роботи всіх служб, командирів бойових підрозділів, кожного офіцера, сержанта, солдата.

Оперативний резерв першої черги – невід’ємна складова частина всієї системи оборони нашої держави. Бойові бригади Збройних сил України набирають з оперативного резерву вже підготовлених бійців для проходження військової служби за контрактом. А в разі погіршення ситуації на сході України, у випадку оголошення загальної мобілізації, резервісти першими поповнять ті ж частини, де брали участь у навчальних зборах. Причім служитимуть на тих самих посадах і в тих самих підрозділах, де проходили бо­йове злагодження.

Згідно з планами командування Сухопутних військ, оперативних командувань, подібні збори постійно проводяться на базі бригад бойового спрямування. Створивши оперативний резерв, Україна готується до оборони від агресора, маючи на меті підготувати достатню кількість добре навчених та вмотивованих бійців, які за потреби в рази збільшать кількісний склад оборонців держави.

За результатами зборів кожен із резервістів отримує відповідні суми грошового забезпечення.

Дякуючи військовослужбовцям за старанність у навчанні під час проведення зборів, командир бригади полковник Олег Зубовський висловив сподівання, що найкращі з резервістів найближчим часом поповнять бригаду, уклавши контракти на проходження подальшої служби в якості вже професійних військовиків.

Автор: Олег Сидоренко

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012