ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Традицій не слід забувати
20.04.2017 / Газета: Одесские известия / № 28(4954) / Тираж: 18937

Проїжджаючи територією СП «Правда», ТОВ, ніби потрапляєш в інший світ – підбілені дерева лісопосадок попід дорогу, стовпи, приміщення ферм, тракторних бригад, прибрана прилегла територія навколо адміністративного приміщення. Враження – тут дбають не тільки про врожаї в рослинництві, прирости та надої у тваринництві, а й про довкілля.

З року в рік підприємство лідирує за врожайністю та намолотом зернових. Дотримання сівозмін та строків проведення технологічних процесів – від підготовки ґрунту під посів до збирання врожаю, застосування мінеральних та органічних добрив, придбання сучасної техніки – основні складові успіху господарювання правдівців. Любов до землі, відповідальність і небайдужість до виробництва, а водночас вимогливість і принциповість директора в усіх питаннях, – гарний приклад і стимул для всіх членів колективу.

– Лад має бути скрізь, – переконливо говорить директор Віктор Яковлєв. – Хороших традицій не слід забувати, вони мають бути збережені. Як працювали раніше, так працюємо і зараз. У аграріїв є бажання трудитися на землі. На жаль, держава сьогодні не дуже переймається нашими проблемами. Прикро, що ми, сільські трудівники, нікому не потрібні, хоча є головними платниками податків до місцевих бюджетів. Якщо ситуація не зміниться, це призведе до руйнації аграрного сектору. Щоб підтримувати фінансовий стан господарства, останніми роками хлібороби зерно продають починаючи з нового року і завершують продаж напередодні жнив, коли ціна хоч трішки відповідає витратам на його вирощування. Є добротні склади, що дозволяє зберігати збіжжя. Щороку оновлюється технічний парк. Нещодавно придбаний новий навантажувач «Т-156-Б» можна використовувати на фермі і для вантаження зерна.

Цьогорічна озимина в доброму стані, всі площі підживлено, деякі поля – навіть двічі. Озимої пшениці посіяно 1214 га, озимого ячменю – 839. Неодмінно з допомогою авіації поля обробляються гербіцидами. З надією очікують аграрії теплого весняного дощу.

– Всі сільськогосподарські роботи проводимо в комплексі: культивація, посів зі внесенням добрив, коткування. Три трактори «Кейс» та придбаний комплекс «Партнер» дозволяють якісно і в оптимальні терміни провести посівну кампанію, – розповідає бригадир мехзагону №1 Анатолій Дакус. – Посіяли 175 гектарів гороху, 71 – вівса, 175 – багаторічних трав, 175 – кукурудзи на зерно, 160 – на силос. Завершили сівбу соняшнику на площі 948 гектарів. Добре працюють механізатори Валерій Нєдєлков, Олександр Горя, Дмитро Мирон, Іван Бокша. Хочу відзначити відповідальність механізаторів Віктора Грицуленка, Олександра Коломійця. Останній працює в господарстві після навчання в професійно-технічному училищі та служби в армії. Любов до техніки він прищепив і синові Андрію, який після навчання в Іванівській філії ДНЗ «Цебриківський професійний аграрний ліцей» теж трудиться механізатором.

В період весняно-польових робіт трударі забезпечені повноцінним харчуванням. Смачні обіди готує кухарка Тетяна Мельник.

Приємно, що молодь не цурається селянської праці. Кажуть: де є молодь, там є майбутнє! Тому в СП «Правда», ТОВ, як і завжди, працюють на розвиток і перспективу.

Автор: Лариса Токар

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011