ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Допомагають психологи
13.05.2017 / Газета: Одесские известия / № 33(4959) / Тираж: 18937

На Одещині військовослужбовці – учасники АТО, які планують звільнятися з військової служби, долучилися до участі у тренінговій програмі декомпресії для воїнів «Шлях з бою додому».

Захід проводився на базі окремої гвардійської механізований бригади оперативного командування «Південь». Його організаторами стали психологічна служба громадської організації «Ліга офіцерів» спільно з командуванням Генерального штабу ЗС України за підтримки Офісу зв’язку НАТО в Україні.

Окрім воїнів бригади, пройти психологічний тренінг також зголосилися чимало військовослужбовців інших частин та установ Одеського гарнізону.

Як розповіла керівник проекту Вікторія Арнаутова, упродовж трьох днів з бійцями займалися практикуючі тренери-психологи, які мають великий досвід реабілітації військовослужбовців від посттравматичних синдромів та розладів, а також їх адаптації до умов мирного життя. У своїй роботі фахівці використовують власні розробки та методики тренувань, ефективність яких підтверджена роками та сотнями врятованих доль.

Зокрема, тренери розповіли учасникам занять про самооцінку власного психологічного стану, методи зняття психологічної напруги та подання допомоги побратимам у кризових ситуаціях та після них, про особливості інтеграції в мирне життя, техніки оптимізації потенціалу тощо.

По завершенні заходу представник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України полковник Юрій Спицький відзначив високу результативність роботи цивільних психологів у частині.

– Ми зацікавлені у продовжені співпраці в даному форматі, адже навіть після звільнення військовик залишається в резерві. від його психологічного стану залежить якість мобілізаційного ресурсу в разі ескалації агресії проти нашої країни, – зауважив офіцер.

Також він відзначив, що для психологів в українській армії досвід і розробки цивільних колег є надзвичайно цікавими та важливими.

Автор: Володимир Віват

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012