ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЧУЖІ СЦЕНАРИСТИ, ПРОПЛАЧЕНА МАСОВКА
18.05.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 47(21838 / Тираж: 8525

Служба безпеки України продовжує блокувати підривну діяльність російських спецслужб із дестабілізації ситуації в країні. До підривної роботи за російські кошти також залучені громадяни України, які переховуються від кримінальної відповідальності на території РФ. Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Василь Грицак.

Він поінформував, що впродовж останніх днів СБУ блокувала спроби кількох координованих Москвою груп, які намагалися сформувати зони нестабільності в окремих регіонах нашої держави. «Однією з таких груп є група вже згадуваного нами лідера радикального руху «Наждак» Миколи Дульського», — сказав Василь Грицак, нагадавши, що саме Дульський стоїть за спробою перекриття траси на Львівщині у березні цього року на знак протесту проти нібито утисків етнічних поляків.

Голова СБУ додав, що, незважаючи на адекватну реакцію правоохоронних органів, закордонні координатори Дульського не припинили спроб реалізувати власні протиправні наміри. «Слід зазначити, що спецслужбами РФ проводиться щільний моніторинг наших загальнодержавних і регі-ональних проблем, які потім використовуються як основа для фейкових акцій, спрямованих на дестабілізацію обстановки», — зауважив очільник безпекового відомства. 10 травня за вказівкою Дульського зловмисники здійснили спробу зібрати масовку для блокування будівлі Рівненської облдержадміністрації під гаслами боротьби з «бурштиновою мафією» та необхідністю легалізації видобутку «сонячного каменю». У разі ігнорування цих вимог «мітингувальники» повинні були закликати до створення фейкової «рівненської народної республіки».

«Як масовку було залучено студентів місцевих ПТУ. Ціна питання — 200 гривень на особу. Гроші — чотири тисячі доларів з каси так званого «комітету порятунку України» — Дульський передав кур’єром», — повідомив Василь Грицак. Акцію блоковано на початку її проведення. Тут же затримано одного з місцевих жи-телів та двох приїжджих органі-заторів — мешканців Львова і Києва. Вони підтвердили, що замовниками антидержавницького заходу є особи, які сьогодні переховуються від українського правосуддя на території Росії. Також вилучено плакати провокаційного змісту та відеозапис інструктажу учасників акції, зокрема щодо поведінки у випадку появи співробітників правоохоронних органів. «Сценарій цілковито ідентичний тому, який використовувався під час перекриття траси «Львів — Рава-Руська», — підкреслив керівник СБУ.

Під час санкціонованих обшуків у квартирах організаторів фейкової акції співробітники спецслужби вилучили засоби зв’язку, що використовувалися для координації із закордонними кураторами та організації антидержавницьких акцій, про що свідчить листування у соцмережах, задокументоване спец-службою (з ним, як і з інструктажами та іншими оперативними фото- та відеодокументами можна ознайомитися на сайті СБУ). Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу.

За словами голови СБУ, на момент затримання київський організатор акції у Рівному був готовий до виконання ще однієї вказівки Дульського — проведення протиправної акції в Одеському регіоні. Саме туди зловмисник мав вивезти групу київських безхатченків і малозабезпечених, які повинні були зіграти роль етнічних болгар. «Сценарій той же, що й у Львові: перекриття траси, фаєри, шини, квадрокоптер, плакати із гучними гаслами про утиски молдовської та болгарської діаспор», — зауважив Василь Грицак.

Вилучений в організатора акції інструктаж за стилем написання ідентичний знайденому в організаторів акції, яка проходила 29 березня цього року під Львовом. (Тоді, нагадаємо, після пострілу з гранатомета по Генеральному консульству Республіки Польща у Луцьку хотіли організувати акцію протесту начебто обурених представників польської общини).

А ще Василь Грицак повідомив, що з моменту останнього брифінгу СБУ встановила місце переховування та допитала особу, яка доправляла гроші від Дульського на проведення цієї акції під Львовом. Вона підтвердила причетність лідера «Наждака» і його російських кураторів до організації підривних акцій і зараз виступає свідком у справі.

Спецслужби противника під час організації такого роду діяльності ставлять перед собою два основних завдання: дестабілізація ситуації в країні, дискредитація України в світі. «Коли ці завдання будуть виконані, а саме буде втрачена владна вертикаль управління в країні і наша держава позбавиться підтримки світової спільноти, лише тоді противник наважиться на відкриту військову агресію», — наголосив голова СБУ, додавши, що стабільність всередині країни і ситуація у районі АТО є речами взаємопов’язаними та одна від одної залежними».

Ще одним напрямком дій противника голова СБУ назвав створення підконтрольних громадсько-політичних об’єднань, які мають проводити діяльність в інтересах сусідньої держави. «Ми хочемо показати вам основу функціонування таких структур. Це звичайні гроші. Тут нема ні політики, ні ідеології, ні переконань, є лише фінансовий розрахунок, створення ілюзії полі-тичної діяльності», — наголосив він.

За словами Василя Грицака, проведення замовних акцій у столиці — це своєрідний тіньовий ринок праці, де задіяні близько 40 організаторів різних категорій та до 5 тисяч найманих працівників, яких на проплачені акції протесту змусили виходити економічні проблеми і безгрошів’я. «Здебільшого, вони навіть не знають мети та цілей акцій, на які залучаються. Ми бачимо цей ринок, бачимо причетність до нього російських спецслужб і не дамо противнику використати його для досягнення власних протиправних цілей», — запевнив Василь Грицак.

За матеріалами офіційного сайта СБУ (www.ssu.gov.ua).

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012