ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ІНВЕСТИЦІЇ ОКУПИТЬ... СОНЦЕ
27.05.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 51(21842) / Тираж: 8525

На Одещині розпочинається масштабний проект у галузі альтернативної енергетики: 25 травня голова обласної державної адміністрації Максим Степанов підписав меморандум про співпрацю між ОДА та енергетичним холдингом KNESS GROUP, який займається будівництвом та обслуговуванням сонячних електростанцій.

Максим Степанов нагадав, що підвищення енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії — один із пунктів стратегічного плану дій «Розумний регіон» на 2017—2019 роки, який він презентував у березні. Крім того, Україна на державному рівні має зобов’язання перед Європейським Союзом підвищувати частку відновлювальної енергії до 11%. Сьогодні ж, за словами голови ОДА, в нашій області лише 2,5% електроенергії виробляється сонячними станціями.

«Інвестуючи в «зелену енергетику», ми інвестуємо в майбутнє. Тому розвиток альтернативної енергетики разом з підвищенням енергоефективності є запорукою сталого розвитку та екологічної безпеки нашого регіону», — заявив під час підписання меморандуму Максим Степанов.

Згідно домовленостей між облдержадміністрацією та компанією KNESS GROUP, уже за рік на Одещині будуть збудовані та здані в експлуатацію три сонячних електростанції, розташовані в Арцизькому та Окнянському районах. Нові станції генеруватимуть 86 МВт електроенергії, при тому, що зараз у всій Одеській області сукупно виробляється 220 МВт. У проект передбачається залучити понад 80 мільйонів доларів від українських, американських та європейських інвесторів.

Голова ОДА зазначив, що разом з інвестиціями і технологіями проект дозволить створювати нові робочі місця: «Ми очікуємо, що в результаті реалі-зації проекту будівництва трьох сонячних електро-станцій в Одеській області буде створено 40 нових постійних робочих місць. До будівництва електростанцій також буде залучено ще близько 500 фа-хівців на тимчасовій основі. І це в сільській місцевості, де не завжди можна знайти роботу».

Максим Степанов запевнив, що облдержадміні-страція надаватиме всіляку підтримку цьому проекту. Зокрема, йдеться про оформлення відповідних земельних ділянок, підключення до мереж, допомогу з документацією тощо. «Ми прагнемо, щоб інвесторам було максимально комфортно реалізовувати свої проекти в Одеській області. Розвиток таких проектів є чітким сигналом для наших партнерів і суспільства, що ми відкриті до кращого світового досвіду, підтримуємо інновації та піклуємося про енергетичну незалежність регіону і країни», — наводить прес-служба ОДА слова Максима Володимировича.

У свою чергу, директор KNESS GROUP Сергій Шакалов зазначив, що підписання меморандуму є показником того, що Одеська ОДА готова до активного впровадження сучасних технологій та зацікавлена в залученні інвестицій. «Ми раді, що наші ініціативи збігаються з баченням облдерж-адміністрації. Переконаний, що спільними зусиллями нам вдасться прискорити розвиток альтернативної енергетики в регіоні», — сказав керівник компанії.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012