ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЗАВЕРШИЛАСЯ, НЕ РОЗПОЧАВШИСЬ
10.06.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 54-55(21845-21846) / Тираж: 8525

Перед початком пленарного засідання одинадцятої сесії обласної ради VII скликання традиційно привітали іменинників.

Голова облради Анатолій Урбанський повідомив присутнім, що на прохання релігійної громади Архістратига Божого Михаїла та жителів Кодими Благословенну грамоту єпископа Одеського і Балтського Марка він вручає депутатові Миколі Сорочану за велику благодійну діяльність та активну допомогу у створенні приходу Української православної церкви Київського патріархату в цьому місті.

А ще Анатолій Урбанський за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, соціально-економічний розвиток регіону, високий професіоналізм та з нагоди 60-річчя нагородив Почесною відзнакою Одеської обласної ради голову сільськогосподарського виробничого кооперативу «Криничне» Болградського району, депутата Панаса Самунжи.

На тому гарному моменті почуття єдності серед депутатів вичерпалося. Забігаючи наперед скажу, що сім разів поспіль (зрозуміло, з оголошеними перервами, які тривали від 40 хвилин до двох годин) обранці голосували щодо затвердження порядку денного сесії, однак так його і не схвалили.

«Ініціаторами» зриву пленарного засідання виступили представники Опозиційного блоку, які заявили про масові порушення з боку голови та його заступників при формуванні порядку денного сесії, мовляв, до нього неочікувано вписали питання, які не були схвалені на комісіях. Та й самого документа ніхто, начебто, в готовому вигляді до початку засідання не бачив.

«Опозиціонери» висловлювали невдоволення і кандидатурами двох осіб, рекомендованих на присвоєння звання «Почесний громадянин Одеської області», бо, казали, так це не робиться.

Коментуючи свої вимоги зняти розгляд усіх без винятку винесених на обговорення питань, представники Опозиційного блоку наводили і такий приклад. Мовляв, за гроші з обласного бюджету, затверджуючи зміни до однієї з програм, дехто намагається придбати зважувальні комплекси (щоб не «травмувати» наші дороги, які страждають від перевантажених автофургонів), а потім ці комплекси вартістю у сім мільйонів гривень не залишити на балансі обласної ради, тобто у власності громади, а передати їх державному підприємству «Автомобільні шляхи України». І в цьому депутати вбачають не лише відсутність логіки, а й навіть підозрюють кримінал, з яким беруться розібратися.

І хоча на пленарному засіданні мали розглянути понад 50 важливих питань життєдіяльності Одещини, зокрема про зміни до бюджету, злиття медичних закладів у рамках реформи галузі, більше десятка кадрових призначень тощо, робота, як то кажуть, не пішла.

Головний фінансист області Марина Зінченко у своєму виступі з трибуни наголосила на одному, але дуже промовистому негативному наслідку, який відчують люди через зірване пленарне засідання: 48 мільйонів, з таким трудом акумульо-ваних на заробітні плати та відпускні, педагоги і працівники профтехучилищ вчасно не отримають.

О пів на четверту вкотре розпочалася, як виявилося, вже остання спроба провести пленарне засідання, але знову невдала: у залі залишилося лише 30 депутатів.

Відтак, продовження одинадцятої сесії обласної ради, як оголосив Анатолій Урбанський, відбудеться 7 липня.

На підсумковому брифінгу керівник обласної ради зауважив, що цього разу чиїсь амбіції взяли гору. А ще пообіцяв потурбуватися про налагодження системи електронного голосування, котра час від часу давала збої, що дуже заважало роботі, яка й без того не клеїлася.

Автор: Ніна ЗАЛЕВСЬКА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015