ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Об'єктивний показник
10.06.2017 / Газета: Одесские известия / № 41(4967) / Тираж: 18937

Другого червня відбулися вибори директора Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» Національної академії аграрних наук Ук­раїни – закладу з багатою та славетною історією. Інститут за часи існування подолав складний і тернистий шлях, ставши потужним центром наукових досліджень у галузі вино­градарства, розсадництва та виноробства, відомим не лише в Україні, але й за її межами. Згідно з Ука­зом Президента України № 1329 від 21 листопада 2003 року Інститут вино­градарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова отримав статус Національного наукового центру. За значні здобутки у комплексних наукових дослідженнях та з нагоди 100-річного ювілею інститут був нагороджений вищою нагородою України – Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Згідно з вимогами законодавства, за 60 днів до закінчення чинного конт­ракту між Національною академією аграрних наук та В’ячеславом Власовим керівництво академії оголосило конкурс на заміщення вакантної посади директора ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» НААН України шляхом публікації цієї інформації в офіційному друкованому виданні академії та на її сайті. Аналогічну інформацію було продубльовано і на сайті ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» НААН України.

Узяти участь у виборах виказали бажання чинний директор інституту академік НААН В’ячеслав Всеволодович Власов і заступниця директора з науково-інноваційної роботи Наталя Миколаївна Зеленянська. Напередодні виборів, 1 червня цього року, Наталя Миколаївна Зеленянська подала заяву про зняття своєї канди­датури з виборів. Таким чином, у день голосування у виборчому бюлетені значився тільки один кандидат – В’ячеслав Все­володович Власов.

В.В. Власов – доктор сільськогосподарських наук, академік НААН, член Президії НААН, заслужений працівник сільського господарства, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. З жовтня 2001 року обіймає посаду директора ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» НААН України. До призначення на посаду директора інституту упродовж 1995-2001 років В.В. Власов очолював Державне підприємство «Дослідне господарство «Таїровське» Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова Академії аграрних наук.

У виборах керівника інституту взяли участь 48 наукових співробітників із 53 осіб, що мали право голосу. Слід зазначити, що процедура виборів відбувалася шляхом таємного голосування і у присутності спостерігачів від кандидатів та громадськості, представників Національної академії аграрних наук України та Міністерства освіти і науки України, як того вимагають Закон України № 848-VIII від 26 листопада 2015 року – «Про наукову і науково-технічну діяльність» і Постанова Кабіне­ту Міністрів України № 998 від

14 грудня 2016 року – «Деякі питання обрання та призначення керівника державної наукової установи». Слід зауважити, що згідно з чинним законодавством цей перелік осіб, допущених до участі у підрахунку голосів, є винятковим.

Спостерігачами від кандидата були директор Се­лекційно-генетичного інституту – Націо­наль­ного центру насіннєзнавства та сортовивчення НААН України В’ячеслав Соколов і головний економіст Державного підприємства «Дослідне господарство «Таїровське» ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» Таїсія Дубіна. Від громадськості акредитувалися в якості спостерігачів народні депутати України Василь Гуляєв та Антон Кіссе, голова вченої ради університету Олексій Сидоренко. Також Організаційний комітет надав можливість вільно висвітлювати перебіг виборів засобам масової інформації. Акредитувалися Всеукраїнський телепроект «Україна аграрна», друковане видання «Обозрение Плюс» та ТРК «Південна хвиля–ТВ». Ці засоби масової інформації мали змогу наочно переконатися в об’єктивності та прозорості конкурсу.

За підсумками підрахунку голосів за обрання чинного директора В’ячеслава Всеволодовича Власова на посаду керівника установи віддали свої голоси 48 співробітників із присутніх на зборах 48 осіб. І цей результат голосування є об’єктивним показником успішності діяльності В’ячеслава Власова на посаді керівника інституту.

Автор: Н. Бурля

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013