ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Тактика бойовиків: вiд фейкової iнформацiї до збройних провокацiй
13.06.2017 / Газета: Вечерняя Одесса / № 63(10473) / Тираж: 10407

Восьмого червня в ЗМI Росiї, ОРДО та ОРЛО з’явилась iнформацiя вiд представника НЗФ ОРДО Е. Басурiна, з посиланням на данi розвiдки, що в перiод з 8 по 12 червня ЗСУ нiбито готують «криваву провокацiю» в районi Авдiївки. Далi дослiвно мовою оригiналу: «Для этого в район населенного пункта Авдеевка прибыли съемочные группы украинских и иностранных телеканалов, которые должны зафиксировать разрушения в городе... Обстрел украинскими силовиками жилых районов Авдеевки будет производиться с одного-двух направлений. При этом перед применением артиллерии и минометов они попытаются спровоцировать наши подразделения на открытие ответного огня, чтобы зафиксировать данный факт своими съемочными группами...Далее Киев планирует сопоставить полученные кадры с последствиями нанесения огневого удара подразделениями ВСУ по жилым районам города для обвинения ополченцев в гибели мирных жителей».

Подiбнi iнформацiйнi кампанiї ЗМI ОРДЛО разом з їхнiми росiйськими «кураторами» проводили неодноразово. Востаннє Авдiївку обстрiляли кiлька тижнiв тому. Тодi, за даними радiоперехвату переговорiв бойовикiв, було зрозумiло, хто насправдi є режисерами «кривавих акцiй i провокацiй». Автори подiбних фейкiв намагаються переконати цiльову аудиторiю, що українськi, а особливо iноземнi, ЗМI працюють в зонi АТО виключно для того, щоб за розкладом ЗСУ знiмати «постановочнi кадри» руйнування житлових кварталiв та загибелi мiсцевих мешканцiв.

Саме такi iнформацiйнi вкидання, як правило, передують реальним обстрiлам населених пунктiв з боку НЗФ ОРДЛО. В даному випадку вони вже «забезпечили собi алiбi», тому ймовiрнiсть, що саме вони обстрiляють житловi квартали Авдiївки найближчими днями, найвища.

Зразком подiбного «креативу» є ще одна «новина» в ЗМI Росiї та ОРДО. Приводимо її дослiвно мовою оригiналу: «Украинские военные перебросили в населённый пункт Марьинка снайперов-женщин из Грузии... которые ведут себя очень развязно и вызывающе». Автори цього фейку вважають, що саме так повиннi поводитись iноземнi вiйськовi, прибувши в Україну: всiляко демонструвати, що вони, наприклад, з Грузiї, ходити населеними пунктами, примiром, зi снайперськими гвинтiвками, щоб нiхто не мав сумнiву, що вони саме снайпери, а головне — поводитись розв’язно та зухвало, що нiбито, властиво грузинським жiнкам. Насправдi ж, скорiш за все, слiд очiкувати активiзацiї в цьому районi снайперiв НЗФ ОРДО, бо «режисери» вже оголосили, хто буде здiйснювати наступнi «кривавi провокацiї».

Отже, зрозумiло, що ворог нарощує кампанiю зi штампування фейкових повiдомлень, намагаючись приховати власнi злочини. Зокрема, кiлька днiв тому в ЗМI ОРЛО з’явилася iсторiя про те, як група так званих «журналiстiв» потрапила пiд артилерiйський вогонь бiля окупованого селища Фрунзе. Звiсно, ворожi пропагандисти забули уточнити, що артилерiйський вогонь вели самi бойовики, бо влаштували вони це дiйство для власних «пiарщикiв» з метою створення потрiбної телевiзiйної картинки та виготовлення фейкових телевiзiйних «новин».

Для створення таких фальшивок бойовики будуть i надалi обстрiлювати житловi квартали населених пунктiв по обидвi сторони вiд лiнiї розмежування. Потiм їхнi та росiйськi «журналiсти» будуть використовувати кадри з наслiдками цих обстрiлiв для того, щоб згодом звинуватити сили АТО у порушеннi гуманiтарного права та досягнутих в Мiнську домовленостей.

роботу Пiвденно-Донбаського водоводу вiдновлено

Українська сторона СЦКК повiдомляє, що 10 червня близько 12.00 ремонтно-вiдновлювальнi роботи на Пiвденно-Донбаському водоводi були успiшно завершенi. Насосна станцiя першого пiдйому водоводу знову працює та забезпечує водою населення Донбасу. Ця станцiя є одним з найважливiших вузлових об’єктiв у системi водопостачання регiону. Завдяки її запуску переведено на штатний режим роботи Донецьку фiльтрувальну станцiю, яка забезпечує водою майже 600 тисяч людей. Ранiше вона працювала на резервному джерелi водопостачання, i цього, на думку фахiвцiв, було вкрай недостатньо. Пiшла вода на Червоноармiйську та Великоанадольську фiльтрувальнi станцiї, що обслуговують близько 400 тисяч людей на пiвднi Донецької областi. Отримали технiчну воду та вiдновили виробничi потужностi великi пiдприємства регiону, такi, як Авдiївський коксохiмiчний завод та Курахiвська ТЕС.

Українська сторона СЦКК констатує: успiшнi ремонтно-вiдновлювальнi роботи по запуску насосної станцiї першого пiдйому Пiвденно-Донбаського водоводу вдалося провести завдяки наполегливiй працi багатьох сторiн. На черзi вiдновлення ще багатьох об’єктiв цивiльної iнфраструктури регiону, якi потребують саме таких спiльних зусиль.

(Первая публикация пресс-офицера Совместного центра по контролю и координации вопросов прекращения огня и стабилизации линии разграничения сторон (СЦКК) В. Крыжановского была в номере за 30 мая).

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013