ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Стоматологія на колесах
17.06.2017 / Газета: Одесские известия / № 43(4969) / Тираж: 18937

Безболісно видалити зуб, полікувати його або виконати протезування без відриву від виробництва працівники лінійних станцій Одеської залізниці мають змогу ще з 2015 року. До того ж безкоштовно або за помірну доплату – якщо йдеться про ортопедичні послуги.

Переступивши поріг стоматологічного кабінету на колесах, переконуєшся в тому, що тут є все, що має стаціонарна поліклініка, від інструменту, обладнання, матеріалів, ліків до сучасного рентгенологічного обладнання. Звичайно ж, є й відповідні фахівці для подання залізничникам кваліфікованої допомоги – терапевтичної, хірургічної чи ортопедичної.

У 2015 році пенсіонерка Валентина Макарова скористалася можливістю, щоб на виділені керівництвом Одеської залізниці 1380 гривень протезувати зуби. А цього року на протезування виділяється вже 1600 гривень.

У Котовську скористалася послугами пересувної стоматології й чергова по вокзалу Тетяна Павлівна Цапок. Зранку залізничниця наважилася видалити хворий зуб, а вже обідньої пори усміхалася. Каже, довго наважувалася й навіть не сподівалася, що процедура буде такою скорою та безболісною.

Коли котовчани дізналися, що на станцію прибув стоматологічний кабінет, то жартували, що черга вишикувалася, мов до мавзолею: кожен хотів полікувати зуби, заощадивши на цьому час та кошти.

Обслуговують лінійних працівників фахівці зі стоматологічної поліклініки Одеської залізниці. Їхнє відряд­ження триває від двох до п’яти діб, а робочий день – 12 годин за змінним графіком.

– Рішення про пересувний стоматологічний кабінет було ухвалено на користь залізничників, – розповідає виконувачка обов’язків головного лікаря стоматологічної поліклініки Одеської залізниці Ольга Жаворонкова. – Адже згідно з колективним договором ветеранам праці виділяються кошти на протезування. Проте мешканці віддалених пунктів не завжди мають можливість приїхати до Одеси, до поліклініки. Тому ми вдалися до виїзної форми роботи.

За цей час члени виїзного загону стоматологів подали кваліфіковану допомогу понад двом з половиною тисячам залізничників, а загалом послугами скористалися понад п’ять тисяч пацієнтів у Колосівці, Вапнярці, Роздільній, Арцизі, Херсоні, Білгороді-Дністровському, Каховці та на інших станціях Одеської й сусідніх областей. У найближчих планах – виїзд до Ізмаїла.

Однією із нагальних проблем, як зазначила Ольга Олексіївна Жаворонкова, є планування рейсів. Поліклініці потрібно, щоб від станцій, депо та інших підрозділів регулярно надходили заявки, аби планувати рейси.

Також актуальним є питання фінансування. Стоматологам потрібні кошти на оновлення інструментарію, обладнання, на закупівлю медикаментів та матеріалів. Адже згідно з колективним договором послуги залізничникам надаються безкоштовно.

Автор: Александр Кумайгородский

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011