ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЯК НА СЛОВАХ, ТАК І ДІЯМИ
08.07.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 64(21855) / Тираж: 8525

ІЗ ПРОМОВИ ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТА ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОМІСІЇ ВАЛДІСА ДОМБРОВСКІСА НА КОНФЕРЕНЦІЇ З ПИТАНЬ РЕФОРМ В УКРАЇНІ (ЛОНДОН, 6 ЛИПНЯ)

Перш за все, хотів би подякувати британському та українському урядам за організацію цієї важливої конференції. Вдалим є вибраний час для її проведення, а саме: напередодні саміту ЄС—Україна, який відбудеться наступного тижня в Києві. Адже важливо, щоб всі партнери України підтвердили їй свою підтримку.

Україна стала жертвою ро-сійської військової агресії. З цим не можна й не варто миритися в Європі у ХХІ столітті. Стан безпеки в Східній Україні залишається сьогодні дуже напруженим. А прогрес у виконанні Мінських угод є, як мінімум, повільним. Без конструктивного залучення всіх сторін досягнення тривкого режиму припинення вогню малоймовірне. У червні ЄС продовжив економічні санкції проти Росії ще на шість місяців. Вони залишатимуться в силі до повного виконання Мінських угод.

Партнерство між Україною та ЄС нині є глибшим та сильнішим, ніж будь-коли раніше. Цього року відбулися дві знакові події. З минулого місяця діє безвізовий режим. А завдяки ратифікації Угоди про асоціацію восени вона набуде чинності.

Справно діє глибока та всеохопна зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. За перший квартал 2017-го обсяг торгівлі між ЄС та Україною виріс на 25% порівняно з першим кварталом минулого року.

Із 2014-го Україна здійснила багато досягнень. Торік у країні відновилося економічне зростання. Провадяться необхідні реформи у таких сферах, як судочинство, банківська сфера, енергетика та державне управління. Завдяки важливим заходам в енергетиці та банківському секторі викорінено деякі з найбільших джерел корупції.

ЄС підтримував ці реформаторські дії. Він зобов’язався надати близько 12,8 мрлд євро до 2020 року. Вже виділено майже 10 млрд євро. Та попри це, нинішнього року Європейська Комісія має ухвалити рішення щодо нових грантових програм вартістю близько 200 млн євро.

ЄС також розширив макрофінансову допомогу загальною вартістю 3,4 млрд євро, 2,8 млрд євро з яких вже надано. Сьогодні ця допомога є найбільшою із наданих країнам-партнерам ЄС. Звичайно, допомога ЄС залежить від подальшого прогресу в проведенні реформ. Зважаючи на те, що вже на-ближається час завершення цієї програми, ми раді бачити зміцнення макрофінансової стабільності. Це має надати українській владі більше простору для реалізації представленого сьогодні амбітного плану реформ.

Досягнутий прогрес є свідченням вражаючої вірності України своїм зобов’язанням. Проте, в умовах підірваного суверенітету та територіальної цілісності Україна має вжити більше важливих кроків для посилення стійкості країни.

Дозвольте на завершення згадати нещодавню кібератаку. Ми зараз роздумуємо на тим, як допомогти Україні в посиленні кібербезпеки, особливо безпеки важливих інфраструктурних об’єктів. Ми включимо в нашу оновлену Стратегію ЄС із кібербезпеки можливість надання технічної допомоги третім країнам, включно з Україною. Ми також закликаємо країни-члени ЄС вжити активніших заходів в рамках цієї стратегічної сфери.

Можу запевнити наших україн-ських партнерів, що ЄС і надалі підтримуватиме Україну як на словах, так і своїми діями.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011