ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




МОВЧАТЬ, НАЧЕ Й ПРОБЛЕМ НЕМА
15.07.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 66-67(21857- 21858) / Тираж: 8525

Лише третина депутатів-мажоритарників від Одещини впродовж шостої сесії Верховної Ради виступала у парламенті по суті, а більшість наших обранців жодного разу не скористалася відповідним правом.

Як зазначається у моніторингу, який здійснює громадянська мережа «Опора», під час пленарних засідань парламенту з квітня по червень жодного разу не виступали по суті Едуард Матвійчук (округ № 133), Геннадій Чекіта (134), Сергій Ківалов (135), Дмитро Голубов (136), Леонід Клімов (137), Іван Фурсін (138) та Олександр Пресман (139).

Василь Гуляєв (140-й округ) виступав чотири рази. Перший виступ депутата стосувався необхідності збільшення державної підтримки молодих сімей, другий — проти прийняття поправки, яка унеможливлює об’єд-нання великих міст із селами, розташованими поряд із цими містами, третій і четвертий — щодо підтримки групою «Партія «Відродження» законопроектів про розширення пільг «чорнобильцям» і щодо розвитку зеленого туризму відповідно.

Віталій Барвіненко (141-й) мав два виступи: щодо необхідності розгляду законопроекту про ринок енергетики за процедурою, а також під час розгляду відставки голови Фонду держмайна висловив вимогу заслухати звіт про його діяльність на посаді.

Антон Кіссе (142-й) під час шостої сесії з-поміж одеських мажоритарників виступав по суті питань найчастіше — п’ять разів. Так, у першому виступі нардеп запропонував здійснити реконструкцію та ремонт доріг перед об’єднанням громад, враховувати етнічний фактор у процесі об’єднання, а також говорив про необґрунтованість об’єднання громад із різних районів в одну. В другому виступі наголосив на повній підтримці групою «Від-родження» законопроекту про посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб із інвалідністю. Третій його виступ стосувався виборчого округу — щодо проблем з призначенням керівника господарства в держпід-приємстві Академії аграрних наук України в Болградському районі, який переміг за результатами конкурсу. Четвертий виступ відбувся під час години запитань до уряду, в якому Антон Кіссе звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо необхідності виділення коштів на ремонт доріг Арциз — Тарутине та Сарата — Арциз, що в його виборчому окрузі. У п’ятому виступі депутат заявив про підтримку групою «Партія «Відродження» законопроекту щодо виплати одноразової грошової допомоги поліцейському.

Олександр Урбанський (143-й) мав один виступ, у якому заявив про свою підтримку законопроекту про внутрішній водний транспорт та закликав колег проголосувати за нього.

Таким чином, зазначають в «Опорі», більшість мажоритарників від Одеської області не користується можливостями, наданими у вигляді виступу на пленарних засіданнях. Згідно з порядком денним, шоста сесія Верховної Ради повинна тривати до 21 липня. Проте наразі ініціативу голови Верховної Ради Андрія Парубія про подовження сесії до вересня підтримали депутати вже трьох фракцій. Тож одеські мажоритарники ще мають трохи часу для актуалізації проблем свого виборчого округу або питань, зазначених у їхніх передвиборних програмах.

Довідково. Цього року громадянська мережа «Опора» реалізує в 13 областях України інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здій-снюється у рамках програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011