ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




КОЛОССЯ НАШОЇ ПЕРЕМОГИ
22.07.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 68(21859) / Тираж: 8525

Приазовський Степ ще з часів Великої Скіфії був відомий античному світу своїм зерном. У козацькі часи, коли тут порядкували запорожці Кальміуської паланки, славні отамани Велигура та кошовий Січі Петро Калнишевський, зерно стало одною з головних статей прибутку війська — його вирощували українські селяни, котрі під захистом козацтва від панщини могли брати в обробіток стільки землі, скільки могли обробити, сплачуючи до військової скарбниці відсотки.

Після руйнування Січі цей Степ став ще більше оброблятися руками українських селян і саме зерно стало тим продуктом їх-ньої праці, який забезпечував добробут не одному поколінню нашого народу. Саме через нього московські продзагони то-дішніх гібридних військ червоної імперії, що грабували зерно та майно, приперли в цей Степ — і проти них повстали місцеві нащадки запорожців у лавах армії Нестора Махна. І не одною сотнею зайд було рясно угноєно цей Степ. Тоді вдалося обдурити волелюбних селян так званим НЕПом, а потім, у страшних 1932—1933 роках, жорстоко помститися, виморивши Голодомором цвіт селянства.

Друга Світова страшним котком пройшла по цьому Степу. Замість виморених голодом селян сюди привезли переселенців з різних куточків України, багато галичан, подолян, волинян. Вони підіймали сільське господарство після попередньої війни...

Але три роки тому цей Степ востаннє засівався зерном. Ни-ні, через новітніх зайд з агонізуючої імперії кремлівського карликового упиря, поля стоять у бур’яні, очікуючи нашої Перемоги.

Нещодавно помітили ми з хлопцями ось таку картину, що на фото: височезний бур’ян і в ньому — як символ нашої Перемоги та Миру — стиглі колосся пшениці, ще тієї, падалишньої з посівної весни 2014 року.

Земля і Зерно — от те, що живить наш народ упродовж століть, те, що нас зробило нами, і те, що сюди приваблює зайд, яким так рясно ми — покоління за поколінням — угноює-мо наш Степ, щоб майбутні врожаї були ще кращими.

Слава Україні!

З передової

20.07.2017 року

Сергій ГУЦАЛЮК, молодший сержант Збройних сил України.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011