ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СТАРТ У ДРУГЕ СТОЛІТТЯ
22.07.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 68(21859) / Тираж: 8525

19 липня у Золотій залі Одеського літературного музею зібралися друзі «Чорноморських новин», аби вшанувати славний ювілей — 100-річчя виходу першого номера газети. Дякуємо всім, хто долучився до нашого свята — урочистого, бо ж були офіційні привітання та нагороди, й дуже родинного водночас.

Ми, колектив «Чорноморки», ще раз упевнилися в тому, що українське слово затребуване і в Одесі, і в усьому Причорноморському краї, що нашу працю, нехай і скромну, але щиру й самовіддану, бачать, цінують і підтримують, що, зрештою, все, що робиться чесно, правдиво й з любов’ю, мусить вилитися у конкретний результат. Якщо не сьогодні, то завтра, післязавтра... Бо ж крапля по краплі — й наповниться відро. Головне — не розчаровуватися, не опускати рук, коли важко, не спинятися, а йти уперед, знаючи, що той шлях правильний, правдивий, праведний.

Втім, про свято. У вщент переповненому залі (на жаль, через обмеженість місць ба-гатьом довелося стояти, за що просимо вибачити) були ті, хто так чи інакше причетний до творення газети, хто на різних етапах її непростої історії зробив свій внесок у те, щоб «Чорноморка» дожила до свого сто-ліття й тепер уже ось цим — 21859-им — номером розпочала свій 200-літній літопис. Це, передусім, ветерани «Чорноморських новин» (тоді ще «Чорноморської комуни») — кавалер ордена «За мужність» ІІІ ступеня Б.І. Дубров, заслужені журналісти України Й.О. Бурчо, О.М. Поліщук, А.І. Руденко, Б.І. Устименко, лауреат всеукраїнської премії в галузі публіцистики Т.Б. Чернецька, В.Я. Крижанівський, Г.О. Пронін, В.П. Борисова, В.Є. Вєдєнєєва, К.А. Діордійчук, Л.П. Стряпкіна, В.В. Хортів. Це вірні, бо перевірені випробуваннями, наші друзі зі «Спілки читачів», які чи не в найтяж-чі для «ЧН» 2010—2013 роки, за панування сумнозвісного режиму, стіною стали на захист «Чорноморки» й допомогли редакційному колективу забезпечити безперервний вихід видання. Це шановні наші автори і герої наших публікацій. Це представники духовенства, громадських і полі-тичних організацій, колеги-журналісти. Спасибі всім за увагу та привітання.

На відміну від 95-річчя газети, знехтуваного тодішньою януковичівсько-матвійчуківською «вертикаллю», нині на свято завітали представники всіх владних гілок. Гарні слова на адресу «Чорноморки» сказав заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань С.В. Колебошин: «Україна перемагає своїх ворогів та стає сильною державою, в тому числі, завдяки сильному слову журналістів. Прийміть найтепліші вітання від голови ОДА Максима Степанова та від мене особисто, адже я зростав із «Чорноморськими новинами». Це була одна з тих газет, яка щотижня була в мене на столі. Це одне з моїх найулюбленіших друкованих видань!».

Нагадаю, недавно, на урочистостях до Дня Конституції України, що проходили в Оперному театрі, колектив нашої газети з нагоди ювілею було нагороджено Почесною грамотою Одеської обласної державної адміністрації. А в день самого ювілею С.В. Колебошин вручив Почесні грамоти ОДА трьом «чорноморцям»: завідувачеві відділом політики і дер-жавного будівництва Володимирові Генику, завідувачці відділом освіти і патріотичного виховання Ользі Філіпповій та одному з найактивніших членів громадської ініціативи «Спілка читачів «Чорноморських новин» Василеві Дяченку.

Детальніше про святкування — у наступному номері. Сьогодні ж нагадую, що у Літмузеї експонується виставка, організована на честь газети-ювілярки обласним осередком НСХУ, та представлена експозиція з історії «ЧН», які можна оглянути до 25 липня.

На знімках: Золота зала Одеського літературного музею заповнена друзями-читачами «ЧН»; жвава бесіда письменницько-козацького гурту з відомим політиком і меценатом Сергієм Гриневецьким.

Фото прес-служби ОДА та Аліси Кулакової.

Автор: Іван Мельник

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011