ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




І ЗНОВУ ГОРИТЬ СТЕРНЯ
22.07.2017 / Газета: Арцизские вести / № 28(61397) / Тираж: 3250

В Арцизькому районі тривають жнива. Цей період характеризується значною небезпекою виникнення пожеж на хлібних ланах, адже цьому сприяють: суха, спекотна погода, наявність на полях автомобільної та хлібозбиральної техніки. Як завжди існує небезпека і з боку людини, адже людська недбалість та безвідповідальність можуть призвести до загорань хлібних ланів.

З метою недопущення матеріальних втрат зернових і грубих кормів у 2017 році через пожежі, інші надзвичайні ситуації в місцях збирання, зберігання та переробки врожаю, та на виконання Плану основних заходів цивільного захисту на 2017 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.01.2017 року №9р, частини третьої пункту 8 розділу II Плану роботи Державної служби України з надзвичайних ситуацій, недопущення матеріальних втрат зернових і грубих кормів у 2017 році, доручення ДСНС України від 03.06.2017 № 02-9603/261 «Про забезпечення протипожежного захисту нового врожаю», Арцизькі рятувальники провели рейд в місцях збирання врожаю зернових культур Арцизького району.

По результатах рейду встановлено, що керівники сільськогосподарських підприємств, в основному, дотримуються та виконують правила пожежної безпеки, а саме:

- під час збирання врожаю на полі чергує трактор з пристосованою для цілей пожежегасіння ємністю;

- збиральна техніка в повному обсязі забезпечена первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками, «хлопавками», іскрогасниками);

- працюючий персонал знає правила пожежної безпеки та вміє використовувати вогнегасники.

Але, на жаль було зафіксовано факти порушення правил пожежної безпеки під час здійснення збирання врожаю, а саме:

- керівник ПП «Подоба В.А.» під час збиральної кампанії допустив порушення «Правил пожежної безпеки» в місцях прилягання хлібного масиву до лісових масивів, степової смуги, автомобільні шляхи не обкошені (з прибиранням скошеного) і не оборані смугою 4 м завширшки;

- керівник ПП «Богданов О.В.» не забезпечив наявність трактору з плугом на випадок пожежі.

Арцизький міськрайонний сектор

ГУ ДСНС України в Одеській області звертається до керівників сільгосппідприємств та організацій, фермерів та власників приватних господарств з проханням дотримуватись вимог правил пожежної безпеки під час зберігання зібраного врожаю. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

Окремо звертаємось до керівників сільгоспідпрємств з проханням припинити спалювати стерню і використовувати сучасні методи її прибирання! Дбайте про стан навколишнього середовища! Адже знищення стерні — це, водночас, винищення флори і фауни регіону. Агрономи стверджують: разом зі стернею вогонь знищує безцінну мікрофлору полів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки.

Приділіть увагу приписам пожежної інспекції попередніх років, матеріалам в засобах масової інформації, оскільки краще все виконати і бути спокійним за завтрашній день.

О. ГУЦАН, головний інспектор Арцизського МРС ГУ ДСНС України в Одеській області.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011