ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«МОЛОЧНА» НАСОЛОДА
03.08.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 71(21862) / Тираж: 8525

У вівторок в Одесі розпочався ювілейний, десятий, незалежний фестиваль театрів «Молоко».

Упродовж п’яти днів, а триватиме він до суботи, 5 серпня, одесити і гості міста можуть переглянути найрезонансніші нові постановки з усієї України (загалом 25 вистав для дорослих і дітей). А ще у програмі — видовищне дійство під відкритим небом, підготовлене гостями з Грузії, творчі зустрічі з відомими літераторами та режисерами.

Сьогодні, 3 серпня, о 15.00 на камерній сцені Одеського культурного центру (ОКЦ), що на вул. Василя Стуса , 2б/7 (основного фестивального майданчика), театр «Сонях» із Рівного покаже виставу Біляни Сріблянович «Не дитячі ігри». У той же час колектив Одеського ТЮГу ім. Юрія Олеші на власній сцені представить театральну клоунаду Д. Хармса та А.Веденського «Дивовижний випадок». Увечері всі фестивальні події відбуватимуться на різних майданчиках саме ОКЦ: о 17.00 на камерній сцені — трагіфарс Жанна Ануя «Оркестр» у постановці навчального театру «Сходження» Рів-ненського гуманітарного університету, тоді ж у театральному дворику розпочнеться творча зустріч з братами Капрановими; о 19.00 на основній сцені — «Королева краси», чорна комедія Мартіна МакДонаха у постановці київського театру «Золоті ворота»; о 21.30 на камерній сцені також столичний театр «Міст» покаже виставу Жана Жене «K.I.L.L.», а в театральному дворику Лабораторія сучасної драматургії з Рівного — трагікомедію Коко Мітані «Академія сміху».

Завтра, 4 серпня, усі події відбуватимуться на Василя Стуса , 2б/7: о 15.00 на камерній сцені — «Янгол у пітьмі» (Таїсія Люта, сповідь втраченого дитинства) у постановці театральної школи «ЖИВБУВПЕС» з Івано-Франківська, а на основній — містерія Гната Хоткевича «Гуцульський рік» від Коломийського академічного театру ім. І. Озаркевича; о 17.00 на камерній сцені — «Криваве весілля» (трагедія свободи Ф. Гарсія Лорки) у виконанні студентів Київського національного університету культури та мистецтв, а в театральному дворику — творча зустріч з Олександром Ірванцем; о 19.00 на основній сцені — «Звірячі історії» (маленькі комедії Дона Нігро) від «Театру 19» з Харкова; о 21.00 на камерній сцені — Somewhere in the Universe (філософська казка Ю. Рана та Ф. Крівіна) у постановці театральної майстерні «АРТМУР» з Мелітополя, а в дворику — зустріч з письменником і режисером Русланом Горовим; о 22.00 під відкритим небом — «Господар і гість», вистава за мотивами твору Важі Пшавели у постановці Державного драматичного театру ім. Сандро Ахметелі (Тбілісі, Грузія).

Насиченим буде заключний день фестивалю, 5 серпня. Вже об 11.00 на основній сцені ОКЦ театральна студія «Овація» з Одеси покаже виставу для дітей «Маленький принц»; тут же о 13.30 розпочнеться циркове шоу «Клоундайк». О 15.00 у Театрі Перутського (вул. ) одеський колектив ЕТІ представить музичну комедію Вікторії Ріддл «Таракани», а на камерній сцені ОКЦ київський Малий драматичний театр — трагіфарс Василя Сігарева «Може, щось получиться». О 17.00 у театральному дворику розпочнеться зустріч з Андрієм Любкою, а на камерній сцені — «Авансцена Одеси» з Олександром Марданем. О 19.00 на основній сцені буде показана вистава Еріка Емануїла Шмідта «Оскар», за яку Одеський культурний центр у 2012 році був удостоєний Гран-прі фестивалю «Молоко». І, нарешті, о 21.30 тут же, на основній сцені, відбудеться церемонія закриття ювілейного театрального свята.

Слід зауважити, що одеський фестиваль добре відомий у професійному співтоваристві, передусім, хоч і суворим, зате якісним відбором вистав конкурсної програми. Саме в рамках «Молока» в Одесі побачили «Славу героям» Павла Ар’є, виставу, яка стала справжньою театральною сенсацією в Україні; «Солодку Дарусю» Марії Матіос у постановці Ростислава Держипільського, а переможцем 2016-го стала іронічна комедія Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру «Каліка з острова Інішмаан» Мартіна Макдонаха, режисер Володимир Петрів (згодом ця ж вистава здобула нагороду на фестивалі у Чернівцях).

Переможців «Молока» визначає журі з числа знакових персон сучасного українського театру. Призовий фонд — 50 тисяч гривень. Як зауважує ідейний натхненник та арт-директор «Молока» Михайло Журавель, «основна мета фестивалю — сприяти розвитку сучасного театру в Україні».

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013