ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




На вістрі інформаційної війни
08.08.2017 / Газета: Одесские известия / № 58(4984) / Тираж: 18937

З першого дня незалежності України наша держава перебувала під інформаційним впливом Росії. Якщо оцінити ретроспективно цей вплив, не важко помітити, що суто українському національному наповненню інформаційного простору відводилася вторинна роль. І з плином часу ця роль зменшувалася аж до повного зникнення українського контенту. У сучасних умовах набула особливого значення медійна складова війни: бойова спецпропаганда, основи якої розроблені і систематизовані після Другої світової зусиллями радянських спецслужб і навіть викладалися на військових кафедрах московських журналістських вишів. І зовсім недарма у спекотні дні 2014 року точилися справжні криваві бої за телевежі на Донбасі.

Перевага технічних засобів боротьби за ефір довгі три роки була за країною-агресором, але все минає. Чотири дні тому Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Донецьк» провів випробування першого дослідного зразка комплексної системи інформаційної протидії. За словами Олександра Турчинова, ця система, розгорнута уздовж лінії розмежування на Донбасі, дозволить ефективно блокувати антиукраїнське телерадіомовлення.

– Що важливо, ця система дозволяє вибірково блокувати аналогові, цифрові та супутникові телерадіоканали, які розповсюджують сепаратистську та проросійську пропаганду, і водночас не заважати роботі українського телерадіоефіру, — наголосив Секретар РНБО України.

Випробування системи відбулися успішно. Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України планує повністю розгорнути серійні зразки системи інформаційної протидії протягом найближчих чотирьох місяців. Фінансування розробки та виготовлення системи відбувається за рахунок спеціального фонду Державного бюджету України.

Автор: За повідомленням апарату РНБО

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012