ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«АВТОХАБ» В ОДЕСЬКОМУ ПОРТУ
14.09.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 83(21874) / Тираж: 8525

Експрес-сервіс «Автохаб» в Одеському порту — це інноваційний проект, який системно вирішує всі питання, що виникали при імпорті вживаних авто. Про це після спільного з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом відкриття «Автохабу» заявив голова Одеської ОДА Максим Степанов.

«Створення такого експрес-сервісу, як «Автохаб» у форматі «єдиного вікна» для оформлення продукції, яка в’їжджає в Україну, є пріоритетом для нашої митниці. Це перший пілотний проект, і я вважаю, що нам і надалі треба розбудовувати Одеську митницю, яка є надпотужною в масштабах України. Треба зробити якісний сервіс для всіх груп товарів, щоб люди, які займаються бізнесом, не мали жодних підстав у когось щось просити чи давати хабарі», — під-креслив Володимир Гройсман на відкритті нового сервісу в Одеському порту.

У свою чергу, говорячи про передумови створення «Автохабу», Максим Степанов зауважив, що завезення людиною чи компанією іномарки займало тижні й означало «пройти сім кіл пекла»: «Про сім кіл не жартую, бо саме стільки відомств причетні до процесу розмитнення та реєстрації авто. Зрозуміло, корупції на цьому шляху достатньо. Але, виявилося, знайти нормальне рішення, яке влаштує і бізнес, і державу, можливо».

За словами голови ОДА, представникам бізнес-асоціацій, влади та митниці не тільки вдалося знайти спільну мову, а й у короткі строки реалізувати справді інноваційний проект.

«У травні разом з керівником Одеської митниці Олександром Власовим та представником Європейської бізнес-асоціації Віктором Берестенком ми обговорили ситуацію. І вже сьогодні створений експрес-сервіс «Автохаб» у форматі «єдиного вікна» для розмитнення і реєстрації вживаних авто — максимально швидко і без бюрократичної тяганини та корупції. Для цього в хабі працюватимуть представники відразу семи органів та установ. Раніше всі відомства, задіяні в цьому процесі, перебували в різних місцях Одеси», — зазначив голова ОДА.

Максим Степанов розповів про те, як працюватиме «Автохаб». Автівки доставлятимуть на його територію в контейнерах. Після розмитнення іномарку відправлятимуть на спеціальний майданчик для огляду про-фільними службами, а власник подаватиме митну декларацію. Також на місці він отримає свідоцтво про реєстрацію, реєстраційні номери будь-якого регіону України і навіть, за необхідності, зможе провести тех-обслуговування машини на СТО. Планова пропускна здатність хабу — 50—100 авто на день, весь процес займатиме десь годину-півтори. Працюватиме «Автохаб» без вихідних, з 9-ї до 21-ї години.

«Зараз морем в Україну прибувають лише близько 30% усіх авто. Сподіваюся, що відкриття «Автохабу» істотно змінить це співвідношення, від чого Одеська область, безумовно, тільки виграє», — наголосив Максим Степанов.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012