ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЧИНОВНИЦЬКА ВОЛЬНИЦЯ
16.09.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 84(21875) / Тираж: 8525

Цього літа лише 44 відсотки із 97 тисяч дітей пільгових категорій, які мали законне право відпочивати за кошти держави, провели час у таборах і в санаторних закладах.

У департаменті соціальної та сімейної політики ОДА, директор якого Лілія Коваленко звітувала на щотижневій апаратній нараді про підсумки літньої оздоровчої кампанії, запевняють, що на місцях існують відповідні програми, але на них не виділяють грошей, а в деяких районах не роздають навіть путівки до літніх таборів, закуплені за кошти державного бюджету. Як результат — діти влітку сидять вдома замість того, щоб весело і з користю відпочивати.

— Програма, затверджена без відповідного фінансування, — це програма «для галочки». Я впевнений, що це дуже швидко можна змінити. Я дав доручення порахувати, скільки нам потрібно коштів, аби максимальна кількість дітей була оздоровлена вже наступного року. Для цього маємо проаналізувати ситуацію по кожному району, мабуть, зробити десь перехресне фінансування — з обласного бюджету, районного чи з ОТГ, адже через децентралізацію в об’єднаних громадах є певний ресурс, — прокоментував ситуацію керівник облдержадміністрації Максим Степанов.

Відтепер чиновники шукатимуть додаткові гроші та під них розроблятимуть нові програми оздоровлення. За приблизними підрахунками, потрібно близько 50 мільйонів гривень, аби повністю оздоровити всіх дітей пільгових категорій Одеської області.

Всіляке доводилося бачити, але такого й не пригадаю. Начальник управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області Владислав Чабан на апаратній нараді ОДА мав звітувати про виконану роботу, але категорично відмовився. Посадовець жодним чином не пояснив свого вчинку, не прийшов на апаратну нараду і навіть на роботу.

— Людина нічого не робить, займає місце державного службовця, доповідати йому нічого. Чому він втік, я не розумію. Я практично впевнений, що ця людина не працюватиме на цій посаді. Я доручив підготувати листа на ім’я голови Держспоживслужби з пропозицією про звільнення посадовця через грубе ігнорування службових обов’язків, — зазначив Максим Степанов.

Після апаратної наради Максим Володимирович прокоментував також кричущий інцидент із начальником управління молодіжної політики та спорту ОДА В’ячеславом Березуцьким, якого 8 вересня СБУ спільно з обласною прокуратурою затримали за підозрою у систематичному вимаганні грошей від наших спортсменів за отримання розрядів та звань. В момент затримання підозрюваному передали дві тисячі доларів.

Максим Степанов наголосив на тому, що виступає за рішучу боротьбу з хабарництвом серед чиновників: «Правоохоронні органи кваліфіковано виконують свою роботу. Мені доповідали про зібрану повну доказову базу щодо дій Березуцького. Триває слідство, і я тільки «за» викриття посадовців, які беруть хабарі у стінах Одеської ОДА чи деінде».

Окрема й досить пікантна тема — часткове чи й навіть повне ігнорування чиновниками на місцях доручень керівника області. Про це говорили під час селекторної наради.

Так, керівники 23 районних державних адміністрацій не виконали доручення голови ОДА від

25 липня про надання інформації щодо власни-

ків снігозбиральної техніки, які готові на договірних умовах надавати її для розчищення доріг від заметів у зимовий період.

За словами начальника служби автомобільних доріг в Одеській області Олега Вариводи, неповну інформацію щодо наявності снігозбиральної техні-ки в комунальних підприємствах та фермерських господарствах надали лише три райони — Заха-рівський, Татарбунарський та Болградський.

— Дуже низька виконавська дисципліна. Коли всю область замітає снігом, служба автомобільних доріг та підрядні організації самі не можуть впоратися з наслідками негоди. Щоб належно підготуватися до зимового сезону, голова ОДА і доручив керівникам РДА надати необхідну інформацію про наявність на місцях відповідної техніки. Ми повин-ні мати чіткий алгоритм дій і розуміти, хто яку дорогу розчищає, — зазначив Олег Варивода.

— Зважаючи на статистику невиконаних або виконаних неналежним чином моїх доручень, можу зробити висновок, що у вас є важливіші справи, ніж виконання безпосередніх обов’язків, — звернувся Максим Степанов до керівників районів. — Ви всі без винятку напишете мені пояснення по кожному дорученню, чому вони не реалізовані. Я особисто їх перегляну. Департамент персоналу підготує мені пропозиції, що робити і який рівень дисциплінарної відповідальності буде застосований. Мені потрібна нормальна, конструктивна робота. І, звичайно, ви маєте терміново виконати всі доручення.

За словами директора департаменту фінансів ОДА Марини Зінченко, в районах та містах області не освоюються належним чином бюджетні кошти за програмами усіх рівнів.

— Із передбачених міжбюджетних трансфертів на соціально-економічний розвиток у містах та районах — 235 мільйона гривень — сьогодні освоєно лише 97,8 мільйона. У нас нема жодної заявки на освоєння бюджетних коштів від Ананьївської, Болградської, Великомихайлівської та Захарівської райдержадміністрацій, а також від Балтської, Біляївської та Ширяївської об’єднаних територіальних громад, — підкреслила Марина Зінченко.

Максим Степанов доручив усім головам РДА до кінця тижня надати інформацію, на які інфраструктурні об’єкти будуть витрачені кошти, а також у якій стадії перебувають договори та тендерні процедури.

— Що, кожен уже збудував комунізм у своєму районі? Виходить, що в нас є Фонд регіонального розвитку і нема жодного проекту, — обурився голова ОДА.

Належні кадрові висновки, і зовсім не формальні, запевнив він, будуть зроблені без зволікань.

Автор: Підготувала Ніна ЗАЛЕВСЬКА.

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011