ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Погляди розходяться
23.09.2017 / Газета: Одесские известия / № 70(4996) / Тираж: 18937

В Любашівці вкотре обговорювали питання утворення об’єднаних територіальних громад. Захід проходив за участю голови райдержадміністрації Віталія Лабуша, голови райради Сергія Паровика, селищних і сільських голів та депутатів усіх рівнів.

Озвучивши головну мету зібрання, Віталій Лабуш запропонував присутнім висловити думку щодо утворення трьох об’єднаних громад із центрами в селищах Любашівка, Зеленогірське та селі Троїцьке. В обговоренні акцентувалася увага на позитивних аспектах реформи. Говорили про реорганізацію закладів освіти та медичної галузі, про фінансову спроможність ОТГ та багато про що інше.

Зокрема, йшлося про фінансові переваги, які вже встигли отримати новоутворені громади після свого об’єднання. І на сьогодні держава виділила на підтримку ОТГ 13 мільярдів гривень, тимчасом як район, за словами голови РДА Віталія Лабуша, щороку втрачає 20 і більше міль­йонів гривень.

З приводу об’єднання громад висловилися багато які селищні та сільські голови. Звучала думка щодо створення єдиної Любашівської об’єднаної територіальної громади. Стосовно переваг децентралізації для мешканців ОТГ Любашівський селищний голова Геннадій Павлов зокрема розповів, що ще 2015 року надіслав був запрошення до навколишніх сільських рад. Це саме зробили і представники Троїцької сільради, але Покровська, Новокарбівська і Маловасилівська громади не хочуть об’єднуватися навколо Троїцького. Хоча до середини ХХ століття вони перебували у складі Троїцького району.

Деякі сільради Надкодимщини не ба­жають вливатися до Зеленогірської ОТГ. А от Бобрицький сільський голова Дмитро Бущан сказав, що рішенням сесії сільської ради затверджено створення їхньої власної об’єднаної громади. Відповідні запрошення направлено жителям с. Кричунове Любашівського і с. Капустянка Савранського районів. В разі якщо не вдасться створити Бобрицьку ОТГ, то їхні чотири села хочуть приєднатися до перспективнішої Любашівки, а не до Зеленогірського.

Обговоривши ситуацію, присутні вирішили продовжити процес об’єднання громад. Щоб їхні інтереси надалі було враховано в перспективному плані, громадам слід мати чітку позицію, обстоювати своє право на добровільне об’єднання з урахуванням бажання людей. Селищні та сільські голови зголосилися в найкоротші терміни провести перемовини та громадські слухання у своїх населених пунктах.

Автор: Юрій Федорчук

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013