ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Про порядок організації та проведення особистого прийому громадян у м. Одесі посадовими особами місцевого самоврядування
07.10.2017 / Газета: Одесский вестник / № 40 / Тираж: 5481

Розпорядження № 938 від 27.09.2017 р. Одеського міського голови.

Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 22 Закону України «Про звернення громадян», з метою забезпечення реалізації прав громадян на звернення до посадових осіб місцевого самоврядування:

1. Затвердити Порядок організації та проведення особистого прийому громадян у м. Одесі посадовими особами місцевого самоврядування (додається).

2. Директору департаменту з питань звернень громадян Одеської міської ради забезпечувати створення необхідних матеріально-технічних умов для прийому громадян у приймальні громадян департаменту з питань звернень громадян Одеської міської ради під час проведення особистого прийому громадян міським головою, першим заступником міського голови, секретарем міської ради, заступниками міського голови, керуючою справами виконавчого комітету Одеської міської ради та директором юридичного департаменту Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, Думська пл., 1.

3. Вважати такими, що втратили чинність, розпорядження міського голови від 03 березня 2012 року № 175-01р «Про порядок організації та проведення особистого прийому громадян у м. Одесі посадовими особами місцевого самоврядування» та від 19 червня 2013 року № 654-01р «Про порядок організації та проведення виїзного позачергового особистого прийому громадян міським головою».

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на керуючу справами виконавчого

комітету Одеської міської ради Оніщенко О.С.

Г. ТРУХАНОВ.

Додаток до розпорядження міського голови від 27.09.2017 р. № 938

Порядок організації та проведення особистого прийому громадян у м. Одесі

посадовими особами місцевого самоврядування (далі – Порядок)

1. Загальні положення

1.1. Порядок визначає основні вимоги до організації та проведення особистого прийому громадян у м. Одесі посадовими особами місцевого самоврядування.

1.2. Особистий прийом громадян міським головою, першим заступником міського голови, секретарем міської ради, заступниками міського голови, керуючою справами виконавчого комітету Одеської міської ради, директором юридичного департаменту Одеської міської ради здійснюється відповідно до статті 40 Конституції України, статті 22 Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», інших нормативно-правових актів України, а також цього Порядку.

1.3. Особистий прийом проводиться з метою забезпечення реалізації конституційного права громадян на звернення та оперативного вирішення актуальних питань на основі якісного і своєчасного розгляду заяв, пропозицій і скарг.

1.4. Посадова особа місцевого самоврядування, яка здійснює особистий прийом громадян, несе відповідальність за якість та повноту відповідей з питань, порушених заявником, згідно з повноваженнями.

1.5. Керівники виконавчих органів, комунальних підприємств та установ Одеської міської ради у своїй роботі при організації та проведенні особистого прийому громадян керуються цим Порядком.

1.6. За необхідності особистий прийом може проводитися позачергово з виїздом за місцем проживання заявників.

1.7. Інформація про графік особистого прийому громадян керівниками виконавчих органів Одеської міської ради друкується в газеті «Одесский вестник» і розміщується на офіційному сайті Одеської міської ради та у приймальні громадян у доступному для вільного огляду місці.

2. Організація та проведення особистого прийому громадян

2.1. Особистий прийом громадян у м. Одесі посадовими особами місцевого самоврядування проводиться виключно з питань, які відносяться до компетенції органів місцевого самоврядування.

2.2. Особистий прийом громадян міським головою, першим заступником міського голови, секретарем міської ради, заступниками міського голови, керуючою справами виконавчого комітету Одеської міської ради та директором юридичного департаменту Одеської міської ради проводиться у приймальні громадян департаменту з питань звернень громадян Одеської міської ради у встановлені графіком дні та години відповідно до повноважень.

Прийом жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інвалідів Другої світової війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу, Героїв України проводиться першочергово.

2.3. Терміни підготовки звернень і супровідних документів для розгляду на особистому прийомі міським головою контролюються департаментом з питань звернень громадян Одеської міської ради.

2.4. Особистий прийом громадян міським головою проводиться виключно за зверненнями, які вже розглядалися на особистому прийомі першим заступником міського голови, секретарем міської ради, заступниками міського голови, керуючою справами виконавчого комітету Одеської міської ради, директором юридичного департаменту Одеської міської ради та не були вирішені по суті.

2.5. Окрім прийому міським головою, першим заступником міського голови, секретарем міської ради, заступниками міського голови, керуючою справами виконавчого комітету Одеської міської ради, директором юридичного департаменту Одеської міської ради, у департаменті з питань звернень громадян Одеської міської ради проводиться прийом посадовими особами департаменту за адресами: м. Одеса, Думська пл., 1 (понеділок — четвер — з 09.00 до 17.00, п'ятниця — з 09.00 до 16.00 (з перервою на обід з 13.00 до 14.00) та вул. Косовська, 2-Д — фронт-офіс Центру звернень, запитів та листування (понеділок — четвер — з 09.00 до 17.00, п'ятниця — з 09.00 до 16.00).

2.6. Вхід громадян до приймальні вільний, але потребує пред'явлення документів, які посвідчують особу. Під час проведення особистого прийому громадян міським головою, першим заступником міського голови, секретарем міської ради, заступниками міського голови, керуючою справами виконавчого комітету Одеської міської ради, директором юридичного департаменту Одеської міської ради вхід до приймальні громадян здійснюється тільки згідно зі списком громадян, погодженим посадовою особою місцевого самоврядування, яка проводить особистий прийом.

2.7. Попередній запис на особистий прийом до міського голови, першого заступника міського голови, секретаря Одеської міської ради, заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету Одеської міської ради та директора юридичного департаменту Одеської міської ради є обов'язковим і здійснюється не пізніше ніж за 5 робочих днів до дати прийому. Попередній запис на особистий прийом здійснюється з обов'язковим поданням письмово викладеного звернення по суті порушених питань.

2.8. Громадяни, які записуються на особистий прийом, повинні мати при собі документ, що посвідчує їх особу, або документ, який дає право представляти інтереси іншої особи. Відсутність такого документа згідно з вимогами статті 5 Закону України «Про звернення громадян» є підставою для відмови у реєстрації заяви про особистий прийом.

2.9. Під час попереднього запису громадян на особистий прийом з'ясовується прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадян, зміст порушених питань, до яких посадових осіб органів державної влади чи місцевого самоврядування вони зверталися раніше і яке було прийнято рішення. Вивчаються документи, інші матеріали, що додаються громадянами для обґрунтування своїх заяв (клопотань), скарг або пропозицій (зауважень), визначається посадова особа, до компетенції якої віднесено це питання. За потребою планується виїзд за місцем проживання громадян для вивчення фактів, викладених у зверненнях.

2.10. На прийом не допускаються особи, які прибули з тваринами, та такі, які мають при собі громіздкі речі, валізи, зброю тощо, а також особи, які прибули у стані, що має ознаки алкогольного чи наркотичного сп'яніння, або порушують громадський порядок. Якщо поведінка громадян створює небезпеку для оточуючих, для їх ізоляції можуть бути викликані працівники правоохоронних органів або спеціальних медичних служб.

2.11. Посадова особа місцевого самоврядування, яка здійснює особистий прийом, для забезпечення кваліфікованого розв'язання порушених громадянином питань може залучити до їх розгляду посадових осіб відповідних виконавчих органів, комунальних підприємств та установ Одеської міської ради або негайно отримати за усним запитом від них необхідну інформацію.

2.12. Не проводиться запис на особистий прийом до міського голови, першого заступника міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету Одеської міської ради та директора юридичного департаменту Одеської міської ради у разі, коли питання від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання вже розглядалося на особистому прийомі та вирішено по суті; з питань, вирішення яких не відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування та вирішення яких можливе лише в судовому порядку; а також питання осіб, визнаних судом недієздатними.

2.13. Список громадян на особистий прийом, а також письмова заява громадянина із зазначенням прізвища, імені, по батькові, адреси проживання, змісту порушених питань та матеріали про вивчення фактів, викладених громадянами, підготовлені департаментом з питань звернень громадян Одеської міської ради, подаються не менше ніж за день до прийому міському голові, першому заступнику міського голови, заступникам міського голови, керуючій справами виконавчого комітету Одеської міської ради та директору юридичного департаменту Одеської міської ради, які проводять прийом громадян.

2.14. Попередній запис на особистий прийом до секретаря міської ради, а також реєстрація звернень з особистого прийому та контроль виконання доручень секретаря Одеської міської ради, архівування та збереження матеріалів розгляду звернень громадян здійснюється працівниками департаменту з організації роботи Одеської міської ради.

2.15. Повторний прийом громадян з питань, які вже розглядалися на особистому прийомі міського голови, першого заступника міського голови, секретаря Одеської міської ради, заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету Одеської міської ради, директора юридичного департаменту Одеської міської ради, проводиться у разі, коли питання, порушене в першому обґрунтованому зверненні, не було вирішено по суті.

У разі повторних звернень громадян вивчаються архівні матеріали з порушених питань, з'ясовуються причини, що їх викликали, надаються необхідні роз'яснення та можлива допомога.

2.16. Під час проведення особистого прийому громадян, за їх бажанням, можуть бути присутні їхні представники, повноваження яких оформлені в установленому порядку, та особи, які перебувають у родинних стосунках з цими громадянами. Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому не допускається.

2.17. У разі, коли порушене громадянином усне питання вирішити на особистому прийомі неможливо через складність і необхідність додаткового вивчення, громадянину може бути запропоновано викласти питання письмово.

Подані громадянами на особистому прийомі письмові заяви розглядаються у порядку, встановленому чинним законодавством України. Про результати розгляду усних звернень громадяни повідомляються письмово або усно (за їх бажанням). У разі надання усної відповіді на звернення під час особистого прийому, обов'язково повинно бути внесено запис до картки обліку особистого прийому.

2.18. Усі звернення громадян (усні чи письмові), що надійшли під час особистого прийому громадян до міського голови, першого заступника міського голови, заступників міського голови, керуючої справами виконавчого комітету Одеської міської ради та директора юридичного департаменту Одеської міської ради, реєструються у департаменті з питань звернень громадян Одеської міської ради відповідно до вимог Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348, та надсилаються на розгляд згідно з наданими дорученнями до відповідних виконавчих органів Одеської міської ради.

2.19. Керівникам виконавчих органів Одеської міської ради та директорам комунальних підприємств і установ Одеської міської ради заборонено проводити будь-які планові заходи у дні та години прийому громадян.

2.20. У разі, якщо особистий прийом громадян міським головою, першим заступником міського голови, секретарем міської ради, заступникам міського голови, керуючою справами виконавчого комітету Одеської міської ради, директором юридичного департаменту Одеської міської ради не може відбутися через поважні причини, його може бути перенесено на інший день.

2.21. Графік особистого прийому громадян, який щороку складається департаментом з питань звернень громадян Одеської міської ради (за погодженням з першим заступником міського голови, секретарем міської ради, заступниками міського голови, керуючою справами виконавчого комітету Одеської міської ради, директором юридичного департаменту Одеської міської ради), та зміни до графіка особистого прийому громадян затверджує міський голова.

Графік особистого прийому громадян керівниками виконавчих органів Одеської міської ради, який щороку складається департаментом з питань звернень громадян Одеської міської ради (за погодженням з керівниками виконавчих органів Одеської міської ради), затверджує перший заступник міського голови.

Автор: Керуюча справами О. ОНІЩЕНКО.

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011