ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Вагомий внесок у виноградарство
10.10.2017 / Газета: Одесские известия / № 75(5001) / Тираж: 18937

Четвертого жовтня наукова спільнота України відзначила славетний ювілей академіка Національної академії аграрних наук України, доктора сільськогос­подарських наук, заслуженого працівника сільського господарства України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, директора ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» НААН України В’ячеслава Всеволодовича Власова – 60-річчя від дня народження.

В урочистостях взяли участь представники Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, Української Православної Церкви, НААН України, Академії наук та Міністерства сільського господарства Республіки Молдова, Генеральний консул Республіки Білорусь, науковці науково-дослідних інститутів України та Молдови, керівництво вишів Одеси та Білої Церкви, бізнесовці, що працюють у виноградарстві та виноробстві, журналісти.

За великий внесок у розвиток українського виноградарства В.В. Власова нагороджено медаллю імені В.Є. Таїрова. Багатогранну громадську діяльність академіка Українська Православна Церква відзначила орденом святого рівноапостольного князя Володимира II ступеня.

В.В. Власов – відомий вчений у галузі виноградарства і виноробства. З його ім’ям пов’язане становлення в Україні важливого наукового напряму у виноградарстві – ампелоекологічної оцінки територій на основі виявлення закономірностей та особливостей просторового розподілу комплексу екологічних факторів з метою визначення придатності цих територій для вирощування різних сортів винограду.

Найвагомішою науково-практичною розробкою колективу співробітників ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» на чолі з В.В. Власовим стала «Система сертифікованого виноградного розсадництва України», яка 2015 року була удостоєна Державної премії України в галузі науки і техніки. Це перша в історії ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» нагорода такого високого рівня, гідна багаторічної праці вчених.

Результати наукових досліджень і практичних рекомендацій вченого висвітлено в майже 400 наукових працях, серед них – дев’ять монографій, два підручники та 32 патенти України. Водночас В.В. Власов є головою редакційної колегії міжвідомчого тематичного наукового збірника «Виноградарство і виноробство», членом редакцій та колегій багатьох вітчизняних і зарубіжних спеціальних видань.

Науково-організаційна діяльність В.В. Власова пов’язана з активною участю в підготовці наукових кадрів вищої кваліфікації через аспірантуру. Під його керівництвом підготували й захистили кандидатські дисертації три аспіранти. Він сформував наукову школу з питань ампелоекології, яку представляють два доктори, чотири кандидати наук, три аспіранти.

Академік В.В. Власов з 2006 року є керівником Програми наукових досліджень НААН «Вино­градарство» (з 2016 р. – «Виноградарство і виноробство»), з 2012 року – головою спеціалізованої вченої ради із захисту кандидатських дисертацій при ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» та членом секції сільського господарства в Комітеті з Державних премій України в галузі науки і техніки, з 2013 року – членом Президії Національної академії аграрних наук України.

Плідну наукову, організаційну та громадську діяльність В.В. Власова відзначено орденом «За заслуги» III ступеня, ювілейними медалями «10 років незалежності України», «20 років незалежності України», Подякою Президента України, Почесною грамотою Верховної Ради України, Трудовою відзнакою «Знак Пошани» Мінагрополітики України та іншими.

Автор: Наталя Зеленянська

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012