ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




НА ПІДТРИМКУ РОДИН З ДІТЬМИ
14.10.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 91-92(21882-21883) / Тираж: 8525

Депутатська група «Партія «Відродження» розпочинає всеукраїнську акцію в регіонах. Її мета — розповісти українцям про переваги законопроекту № 6063-д щодо посилення соціального захисту родин із дітьми. А також долучити громадян до підписання петиції на сайті Адміністрації Президента.

Петиція на підтримку законопроекту про посилення соцзахисту родин із дітьми зареєстрована на сайті АП наприкінці серпня і менш ніж за місяць зібрала понад 5000 підписів громадян. У ній главу держави просять визначити законопроект № 6063-д як невідкладний та забезпечити його якнайшвидший розгляд парламентом.

У рамках всеукраїнської акції перший заступник голови партії «Відродження» Володимир Пилипенко здійснює низку робочих візитів до регіонів. Першим містом, що відвідав політик, став Дніпро. Як зазначив по-літик, таким чином представники партії «Відродження» хочуть особисто донести до громадян важливість законопроекту № 6063-д, а також те, чим він допоможе родинам із дітьми.

«Уже більш ніж півроку «Відродження» веде боротьбу за прийняття в парламенті цієї законодавчої ініціативи, яка підтримана представниками всіх депутатських фракцій та груп. Одне з найсуттєвіших нововведень законопроекту № 6063-д — він має істотно збільшити розмір виплат при народженні дитини. Розмір допомоги на першу дитину становитиме 72726 грн, на другу — 79856 грн, на третю та кожну наступну дитину — 86986 грн. А також збільшити розмір допомоги матерям-одиначкам, повернути безкоштовне харчування у школи та дитячі садочки, безкоштовний проїзд для учнів та студентів у транспорті, відновити інші види соціальної допомоги, які були скасовані у 2014 році в рамках економії бюджету. Цей законопроект — справжня реформа соціальної підтримки родин із дітьми. І для громадян він принесе тільки позитивні зміни», — пояснив Володимир Пилипенко.

Він додав, що впродовж останніх трьох років уряд намагався заощадити та скоротити фінансування соцвиплат для різних категорій громадян. Однак сімей із дітьми економія торкнулася найбільше. Соціальні виплати для них були заморожені ще у 2014-у і за останні три роки взагалі не переглядалися в бік поліпшення. За цей час виплати знецінилися, тому прийняття законопроекту № 6063-д є вкрай важливим.

Без перебільшення, якщо держава не змінить свого ставлення до родин із дітьми та політики підвищення народжуваності в державі, на Україну насувається реальна катастрофа. Вже у найближчому майбутньому наша країна може поступово перетворитися на безлюдний степ. І це не жахіття на ніч, а сьогоднішні реалії. Такий страшний прогноз нещодавно озвучив директор відділу стратегії Варшавського інституту підприємців Анджей Талага у своїй статті для відомого польського видання Rzeczpospolita. Як зазначив учений, причин демографічної кризи в нашій державі сьогодні кілька — це й економічна криза, і війна на Донбасі. Започаткування безвізу для українців також сприятиме посиленню міграції населення за кордон у пошуках кращої долі. Та одна з головних проблем — швидке старіння населення і зменшення народжуваності.

«Ситуація в Україні виглядає фатально. ООН розмістив її разом із Польщею в групу країн, яким найбільше загрожує депопуляція. В обох державах схожий дуже низький рівень народжуваності. Проте між нашими країнами існує також багато відмінностей не на користь України. І наслідки депопуляції у країнах будуть абсолютно різними», — йдеться у статті.

Тому підвищити виплати при народженні дитини, посилити іншу соціальну допомогу для родин із дітьми сьогодні є проблемою №1 на державному рівні, зазначають у партії «Відродження».

Однак, незважаючи на це, керівництво Верховної Ради та спікер Андрій Парубій за півроку так і не включили законопроект на розгляд парламенту.

«У парламенті ми використовували всі можливі методи боротьби. Але ке-рівництво Верховної Ради просто ігнорувало наші звернення та вимоги. Тому ми звернулися до Президента України з вимогою визначити законопроект № 6063-д як невідкладний і розглянути його восени в парламенті. Такі повноваження у голови держави є. Проте, щоб це було можливо, ми маємо об’єднатися та справді показати владі, що наше майбутнє у наших руках. За такий короткий проміжок часу нам вдалося зібрати понад 5000 електронних підписів громадян на сайті Адміністрації Президента. Номер нашої петиції — № 39494. За цим номером її можна швидко знайти на сайті Петицій АП та підписати. І я закликаю українців не бути байдужими та долучатися до підписання петиції. Сьогодні йдеться не просто про збільшення виплат для родин із дітьми, а про наше з вами майбутнє. Разом ми зможемо досягти цієї мети та бути почутими!» — закликав керівник Одеської обласної організації партії «Відродження» Василь Гуляєв.

Як зауважив перший заступник голови партії «Відродження» Володимир Пилипенко, у найближчі два місяці необхідно зібрати ще 20 тисяч електронних підписів на підтримку петиції. В такому разі Президент України, відповідно до закону, буде зобов’язаний відреагувати на це звернення. Тому партія «Відродження» продовжить інформувати українців про законопроект № 6063-Д, а також про петицію на його підтримку на сайті Адміністрації Президента. Для того, щоби разом з українцями домогтися збільшення соці-альних виплат для родин із дітьми в нашій державі.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016