ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Від Дунаю до Бугу ● від Бугу до Дунаю
19.10.2017 / Газета: Одесские известия / № 77(5003) / Тираж: 18937

♦Одеса

Вітали юнаків

На обласному збірному пункті відбувся урочистий мітинг із нагоди відправки юнаків на строкову військову службу. П’ятдесят дев’ять призовників з Одещини відбудуть до військових частин. Юнаків вітали обласний військовий комісар Юрій Беляков, ветерани війни, воїни АТО, батьки та рідні. А перший заступник голови ОДА Олександр Терещук наголосив:

– Нині у нас є армія, яка здатна захистити кордони України. Сильна армія – це сильна держава. Дякуємо за розуміння, що країну треба захищати!

Технології на службі освіти

Діти з порушеннями слуху, які навчаються в «Одеському центрі професійно-технічної освіти», зможуть здобувати нові знання за допомогою смартфонів. На гаджети буде встановлено мобільний додаток, який переводить усне мовлення в письмовий текст і навпаки. Учні бачитимуть матеріал, який пояснює викладач на екрані телефону. Тридцять смартфонів закладові, який здійснює підготовку кваліфікованих кадрів за 20 спеціальностями, передав голова ОДА Максим Степанов.

♦Рені

Щоб уникнути затоплення

Обласна рада виділила з бюджету розвитку 4 млн 950 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації щодо реконструкції комплексу водопропускних і перегороджуючих споруд на балці Баланешти.

– Реалізація проекту вкрай важлива. На жаль, через його велику вартість роботи доведеться здійснювати поетапно, але головне, що справа зрушила з місця. Ми не можемо допустити затоплення міста через засмічення балки, – зазначив голова облради Анатолій Урбанський.

♦Ренійський район

У стабільному темпі

Незабаром відкриють додаткову, третю, полосу на автодорозі Одеса – Рені. Така потреба виникла через постійні затори. Особливо взимку, коли на трасі прибирають сніг. Якщо дозволять погодні умови, будівництво завершиться наприкінці листопада. Загальний кошторис усіх робіт складає близько 1,8 млрд гривень. Основне джерело фінансування – кошти від перевиконання планів на митниці. Загалом цього року планується зробити 139 км дороги.

♦Овідіопольський район

Люди чекають нових доріг

Триває проведення тендерів на розробку проектно-кошторисної документації для подальшого поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-16-41 Овідіополь – Дальник – Санжійка. На це виділено 2 млн 100 тис. гривень з облбюджету та ще 370 тис. – в межах «митного експерименту». Голова обласної ради Анатолій Урбанський зауважує, що до кінця цього року мають бути завершені всі тендерні процедури щодо планованого ремонту доріг в області, а також, що пошук додаткових джерел фінансування для цього не припиняється, тож сподівання численних земляків не будуть обмануті.

Автор: Наші кореспонденти

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012