ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ХЮҐ МІНҐАРЕЛЛІ: «МИ РАДІ ПІДТРИМУВАТИ ПРОЦЕС МОДЕРНІЗАЦІЇ»
28.10.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 97(21888) / Тираж: 8525

На початку цього тижня Посол Європейського Союзу, керівник представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі вперше відвідав Одесу.

Свій візит він розпочав із зустрічі з молоддю в актовому залі Одеського національного економічного університету. Під час обговорення питань відносин між ЄС та Україною із студентами та викладачами наших вишів посол наголосив, що одна з найважливіших проблем українського суспільства, яка постає і перед молоддю, — це корупція.

— У вашій країні є така хвороба — корупція. І вам, молодим, важливо знати про неї. У вас величезна територія і традиції, ви маєте все, але, незважаючи на це, більшість населення живе на межі бідності, ледве животіє. Ви не отримуєте інвестицій через корупцію, — наголосив посол ЄС. — Коли ми запитуємо у німецьких, французьких, іспанських компаній, чому вони не інвестують в Україну, вони відповідають, що з радістю робили б такі інвестиції, але... Ми шукаємо, кажуть, такі місця, де нема корупції. Ми боїмося, що наш бізнес може бути вкрадений, а якщо ми звернемося до суду, то зустрінемо в судах корупцію.

Так, за словами Хюґа Мінґареллі, вважають європейські бізнесмени. Відтак він закликав студентську молодь боротися з корупцією, долати її своїми знаннями.

У перший день свого візиту посол відвідав Одеський морський порт. Тут обговорювалися питання сприяння міжнародній торгівлі та реформування митниці.

Хюґ Мінґареллі зауважив, що Одеському морському порту варто вдосконалювати митні процедури, спрощувати їх:

— Ми вважаємо надзвичайно важливою співпрацю адміністрації порту з бізнесом, вивчення його потреб і залежно від цього — побудову роботи порту. Ми, європейці, готові ділитися своїм досвідом у всіх питаннях, що стосуються спрощення митних процедур, реформування митної служби, вдосконалення її роботи, бо в України — величезний потенціал розвитку.

Високий гість побував на контейнерному терміналі (оператор ДП «Контейнерний термінал Одеса»), в кінологічному центрі Одеської митниці, познайомився з роботою ТОВ «Євротермінал», відкритого на північно-західній околиці Одеси автохабу.

Після зустрічі з головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим, що відбувалася без преси, посол ЄС на бифінгу для журналістів наголосив:

— Одна із цілей мого візиту — підтримка суверенітету України з боку Європейського Союзу і демонстрація нашої підтримки процесів реформування в країні. Ми хочемо покращити і розширити співробітництво у всіх напрямках. Одеська область має велике значення для ЄС. Ми раді бути тут і підтриммувати процес модернізації регіону... Європейський Союз зацікавлений у покращенні умов співробітництва з Україною. ЄС займається реалізацією проектів не лише у Києві, а й забезпечує свою діяльність в інших ключових містах, таких як Одеса. Я приїхав, щоб побачити результати й обговорити можливості покращення умов нашої співпраці. Ми хочемо, щоб допомога у процесі децентралізації була ефективною. Разом з головою Одеської ОДА ми обговорили наші програми в таких галузях, як боротьба з корупцією, децентралізація, розвиток малого та середнього бізнесу, підтримка місцевих громад. І ми маємо намір посилювати наше співробітництво у цих сферах.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013