ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Від Дунаю до Бугу ● від Бугу до Дунаю
28.10.2017 / Газета: Одесские известия / № 80(5006) / Тираж: 18937

♦Кодима

Новий дах

Перебіг робіт зі встановлення нового даху на п’ятиповерховому будинку на вулиці Садовій, 1 перебуває під особистим конт­ролем голови облдержадміністрації Максима Степанова. Взимку під час свого першого візиту до району він пообіцяв, що дах буде встановлено в рамках обласної програми з енергоефективності. Голова райдержадміністрації Вадим Козачок контролює роботу будівельників. А ті своєю чергою розраховують упоратися до середини листопада.

♦Рені

З держбюджету

У місті почався перший етап реконструкції центрального парку Перемоги. Проект фінансується з державного бюджету. Виділено субвенцію на 1,2 млн грн.

– Потреба щодо реконструкції назріла давно, – говорить міський голова Ігор Плєхов. – Це питання ми неодноразово обговорювали з народним депутатом Олександром Урбанським у плині його робочих поїздок по округу. Гроші з держбюджету виділено – і робота почалася.

Реконструкція пройде у два етапи. Перший – цього року. На території, що прилягає до пам’ятника Т. Шевченку, з’явиться площа для проведення урочистих заходів. Викладено доріжки з підсвічуванням по боках, обладнано клумби, відновлено старий фонтан.

♦Болград

Передусім – розчищення

Жителі міста скаржаться на погану якість води, яку беруть з озера Ялпуг. Воно в цьому сезоні дуже обміліло: рівень упав нижче 2 метрів – при мінімальній глибині для водопровідного каналу 2,8 метра. Для його розчищення споруджено пліт, на який встановлено земснаряд. Міськрада закупила кварцовий пісок для фільтрів водоочисних споруд, воду знезаражують рідким хлором. Однак усі ці заходи не дають належного результату. За словами міського голови С. Димитрієва, передусім треба зайнятися розчищенням озера, забезпечивши йому хороший водообмін, а цю проблему розв’язати за рахунок місцевого бюджету неможливо. Потрібна допомога держави. А поки що мерія забезпечує підвезення питної води. Найближчим часом відкриється перший бювет.

♦Придунав’я

Об’єдналися в асоціацію

Відбулася установча конференція Асоціації органів місцевого самоврядування півдня Одеської області. У ній взяли участь делегати від Болградського, Ізмаїльського, Арцизького та Кілійського районів. Статут визначає асоціацію як некомерційну, неприбуткову, неполітичну організацію. Головою правління, до якого ввійшли дев’ять осіб, обрано Миколу Івановича Узуна, керівника робочої групи Болградської районної ради з адміністративно-територіальної реформи.

Автор: Наші кореспонденти

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012