ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Новини області
04.11.2017 / Газета: Одесские известия / № 82(5008) / Тираж: 18937

♦Позитивні наслідки децентралізації

Спорткомплекс загальною площею 16000 кв. м зі стадіоном на 200 глядачів відкрито в селі Маяки Біляївського району. Тут є футбольне поле, волейбольний та бас­кетбольний майданчики, бігові доріжки, обладнання для занять легкою атлетикою. Реконструкція фінансувалася з державного та місцевих бюджетів. Зокрема, з обласної скарбниці було виділено 2,5 млн грн.

Представники обласної влади подарували спортсменам сертифікат на екіпірування восьми футбольних команд. А голова облради Анатолій Урбанський у своїй промові на урочистостях наголосив, що спорудження стадіону – це один із позитивних наслідків децентралізації влади.

♦Стосується виробників харчопродуктів

Держпродспоживслужба працює над узгодженням вітчизняного законодавства з нормами Європейського Союзу у сфері санітарних та фітосанітарних заходів. У цьому контексті стоїть завдання щодо підготовки бізнесу, особливо середнього та дрібного, до виконання вимог нового законодавства, що регулює виробництво та продаж харчових продуктів.

♦Медобслуговування за договором

З реформою медична допомога не буде прив’язана до місця прописки, проживання чи розміру хабара. Кожен українець зможе вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря в будь-якому медичному закладі, а гроші за медобслуговування заплатить держава. Поки що процес вибору лікаря та укладання договорів триває у пілотному режимі. А дата початку всеукраїнської кампанії буде визначена після того, як закон № 6327 підпише Президент. Ви зможете звертатися до вашого лікаря з будь-якими питаннями, пов’язаними зі здоров’ям. У 2018 році заклад, в якому працює сімейний лікар, почне отримувати пряму річну оплату за обслуговування кожного пацієнта, який уклав з ним договір. Закладам первинної медичної допомоги буде платити держава – для того, щоб у медичних працівників були гідні зарплати і щоб ці гроші не платили пацієнти. Тож ідучи до лікаря, ви муситимете пам’ятати, що це не безкоштовна послуга, за яку ви маєте покласти «подяку» йому в кишеню. Це медична послуга, за яку заплачено з ваших податків. Змінити лікаря можна буде в будь-який момент.

♦Для дітей з обмеженими можливостями

У Білгороді-Дністровському розпочалася робота з облаштування спецкабінету для реабілітації дітей з обмеженими можливостями. Ініціативу батьків, у яких є діти даної категорії, підтримала міська рада. З допомогою благодійників уже закуплено два тренажери для дітей із порушеннями опорно-рухового апарату, які передано до міськрайонної багатопрофільної лікарні. А комунальні служби одержали від міського голови завдання підготувати відповідне приміщення.

♦Затримано терористку

В Одесі затримано терористку, що заклала вибухівку при скоєнні теракту, внаслідок якого у травні цього року в Маріуполі загинув полковник СБУ Олександр Хараберюш. За виконання цього злочинного завдання вона свого часу одержала 15000 доларів, а саме завдання їй було дано з центру спецоперацій сепаратистів, яких опікують російські фахівці-терористи. Ідентифікувати вбивцю вдалося завдяки системі відеоспостереження, що була задіяна на місці злочину.

♦Запобіжні заходи проти африканської чуми свиней

У зв’язку з зафіксованими випадками африканської чуми свиней у Болградському районі вжито заходів щодо запобігання поширенню хвороби, що стосуються не тільки місця її локалізації, але й сусідніх територій, зокрема і в Ізмаїльському районі.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013