ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




КАЗКИ ВІД АМІНИ
09.11.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 101(21892) / Тираж: 8525

Минулого тижня Україна попрощалася з однією з найкращих, найвідданіших своїх доньок. З тендітною, веселою, щирою у всіх своїх проявах, з мужньою Аміною Окуєвою. Безстрашною жінкою, жінкою-воїном, лікарем, жінкою-офіцером, жінкою-матір’ю. Жінкою — символом нашої незламності в боротьбі і впевненості в перемозі.

Лютий ворог зламався на Аміні. Він не зміг ні залякати, ні підкупити, ні обдурити її. Не зміг ошукати, як це Росія підступно робила і робить скрізь, по всьому світові й у всі часи. Вороги виявилися безсилими у боротьбі з Аміною. Тільки розписавшись у своїй немічності, слабкості і страху, вони в паніці підступно розстріляли її автоматною чергою, осінньої вечірньої пори, під Києвом, залишивши нам світлий образ нескореності і справжньої любові до України.

Аміна перемогла!!! І вони вже нічого не зможуть подіяти з цим історично зафіксованим фактом.

Іноді полеглі герої відіграють в історії цивілізації значно більшу роль, ніж та, що відведена людині на її недовгому життєвому шляху. Аміна завжди буде серед нас! І не тільки прикладом для молоді. Прикладом, коли вона сама спланувала свій життєвий шлях — шлях допомоги двом Батьківщинам — Україні та Чечні. Пролилася перша кров, й Аміна, закінчивши медичний університет, стає лікарем-хірургом. Політичні події, Революція Гідності — і вона вже на майдані. Війна, АТО — Аміна на передовій. Сміливий офіцер Збройних Сил України, яка закінчила військову академію з власною нагородною зброєю. Вона сама накреслила собі цей шлях і ні на йоту не відступилася від нього.

А ще Аміна мріяла про майбутнє. Вона роз-думувала над тим, як краще познайомити Україну, малень-ких українців з її героями-захисниками: від-даними борцями, сміливими розвідницями і медсестрами, солдатами на передовій, з мудрими політиками. І вона вирішила написати власні казки. Про наших сучасників. Герої відомих дитячих казок «Червона Шапочка», «Щуролов», «Чарівник Смарагдового міста», «Рапунцель» та інших будуть у лицарських обладунках та розкішних мереживах справжніх принцес, але обличчя матимуть наших сучасників, відважних борців за незалежність України. І пригоди з ними відбуватимуться ті, що були насправді на нашій багатостраждальній землі.

Ці твори вже майже готові до видання, і скоро наша українська малеча матиме «Казки від Аміни». І виросте на них нове поко-ління героїв-борців, яке ніколи не забуде славної лицарки і захисниці України Аміни Окуєвої.

НА ЗНІМКУ: на вечор пам’яті Аміни Окуєвої біля Дюка Арсенія Велика із серпневим номером «Чорноморських новин», де опублікований її нарис «Аміна».

Автор: Арсенія ВЕЛИКА

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015