ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«ТРИВОЖНІ» КНОПКИ ДЛЯ БЕЗПЕКИ
09.11.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 101(21892) / Тираж: 8525

Експерти підрахували, що для обладнання протипожежною сигналізацією всіх закладів соціальної сфери нашої області потрібно щонайменше 714 мільйонів гривень. Це — захмарна сума для бюджетів усіх рівнів.

— Ми наразі знайшли оптимальний шлях: перевірки, інструктаж, встановлення «тривожних» пожежних кнопок, забезпечення можливостей для евакуації в усіх без винятку об’єктах соціальної сфери, — сказав на апаратній нараді під час розгляду питання про проведення позапланових перевірок стану технічної і пожежної безпеки голова облдержадміністрації Максим Степанов.

«Тривожна» пожежна кнопка — це пристрій, який працює від ручного сповіщувача. У разі небезпеки звуковий сигнал подається як на об’єкт, так одночасно його отримують рятувальники на пульт цілодобового спостереження. Вартість такого обладнання у середньому складає близько 7500 гривень.

Заступник начальника ГУ ДСНС України в Одеській області Михайло Вовк (на знімку) звітував про проведену роботу.

За його словами, рятувальники вже перевірили 617 об’єктів на дотримання правил пожежної безпеки, серед яких 482 дитячі садки і школи, 75 закладів охорони здоров’я та лікування, 21 будинок для людей похилого віку та з інва-лідністю, 39 будинків відпочинку й оздоровлення.

За порушення правил пожежної безпеки складено 559 адміні-стративних протоколів на керівників і відповідальних осіб, підготовлено 46 позовів до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення роботи підприємства, з яких 26 уже направлено до суду.

Водночас, до головного управління ДСНС звернулося 6 суб’єктів господарювання щодо проведення позапланової перевірки з питань пожежної та техногенної безпеки в закладах, які належать їм на правах приватної власності.

Михайло Вовк повідомив, що організовані навчання відповідальних посадових осіб правилам пожежної та техногенної безпеки — закінчені. Його пройшли вже 3489 осіб в усіх районах області та в містах обласного значення. Крім того, ГУ ДСНС України в Одеській області провело 60 показових навчань з евакуації людей у випадку пожежі.

— Прикро, що у цій сфері лад не наводився 25 років поспіль. Ми почали цю роботу і скоро побачимо перші результати. Вже підготовлені зміни до чинного законодавства, які унеможливлюють введення в експлуатацію закладів без дотримання норм пожежної безпеки. Проектні пропозиції скеровані до Кабміну, — сказав Максим Степанов.

Про легалізацію зайнятості населення на апаратній нараді доповідав Гліб Мілютін, начальник головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області.

Він, зокрема, повідомив, що на Одещині зросла кількість легально зайнятого населення. Лише за останні два місяці офі-ційно оформлено понад 35 тисяч працівників. І все ж ця проблема залишається. Під час перевірок, а їх уже проведено 255, легалізовано більше тисячі працівників, а на порушників накладено штрафів на суму 4,8 мільйона гривень.

— Мене турбує невисокий рівень легального працевлаштування в області. Отже, очікую від профільних управлінь жорсткіших і рішучіших дій. Задля детінізації заробітних плат треба використовувати всі правові механізми. Якщо підприємець не бажає працювати за законом, накладайте штрафи. Адже йдеться про наповнення бюджету, а відповідно — і про гідні пенсії для громадян, — прокоментував Максим Степанов.

Керівник ОДА також нагадав, що розробляються зміни на рівні державного законодавства, згідно з якими роботодавцеві буде занадто проблематично платити тіньову заробітну плату найманим працівникам, а діяти у правовому полі — не тільки спокійно, але й вигідно.

Автор: Ніна ЗАЛЕВСЬКА

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015