ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




НОВА ШКОЛА І СТАРА ФОРТЕЦЯ
11.11.2017 / Газета: Чорноморські новини / № 102(21893) / Тираж: 8525

У середу голова облдержадміністрації Максим Степанов побував у Білгород-Дністровському та Саратському районах. Програма цієї робочої поїздки була дуже насиченою.

Так, у Шабській гімназії імені Ярослава Мудрого за участі голови ОДА відкрили два нових класи, в яких запроваджуються нові стандарти освіти в рамках проекту «Нова українська школа».

Головна цікавинка цих класів — незвичайне розташування парт, завдяки якому діти сидять навпроти один одного і мають можливість спілкуватися, освоювати навички комунікації та спільного навчання. Це система «навчання граючись». За партами у цих двох класах уже сидять сорок першачків. Дітям подобається така форма навчання, і фахівці переконані: це допоможе їм пройти складний період адаптації до школи.

Щоранку учні зустрічаються в актовому залі, щоб налаштуватися на навчання, читають вірші. До речі, впродовж цього тижня, який пройшов під знаком української писемності та мови, діти відвідували школу у вишиванках.

Директор гімназії Людмила Чебан розповіла журналістам, що педагоги з побоюванням пішли на експеримент, але роблять це заради змін на краще, заради майбутнього. Нові навички роботи вони опановують на семінарах та тренінгах, що організовуються в Києві. Батьки ж, навпаки, із захопленням сприйняли новації. Директорка висловила сподівання, що малеча з радістю вчитиметься за новою системою. А ще підкреслила, що депутати Білгород-Дністровської районної ради виділили на підтримку проекту 150 тисяч гривень.

У рамках реформи освіти, для участі в експерименті було відібрано лише 100 шкіл в Україні, по чотири у кожній області. Максим Степанов роз-повідає:

— Ми звернулися до Міністерства освіти і науки з пропозицією додати до визначених чотирьох шкіл ще дві. Одеська область дуже різна, тому важливо подивитися, як реалізується експеримент на місцях. Від того, як ми навчимо дітей, залежить, у якому суспільстві ми житимемо в майбутньому.

Наразі матеріально-технічна база гімназії відповідає критеріям для проходження експерименту. Тут є доступ до мережі інтернет, мультифункціональне обладнання, сучасні антисколіозні парти та інше.

Голова ОДА приїхав не з пустими руками, подарував школі сучасні планшети.

Разом із міським головою Аллою Гінак він відвідав також Білгород-Дністровську фортецю і висловив своє незадоволення темпами робіт щодо укріплення північної стіни пам’ятки.

— За великий проміжок часу виконаний невеликий обсяг робіт. Підрядник запевняє, що встигне закінчити до 1 грудня, — зазначив Максим Степанов. — Для нас це принципово, адже плануємо зареєструвати фортецю як об’єкт Світової спадщини ЮНЕСКО. Загальний кошторис реконструкції стіни — 7,8 мільйона гривень. Зараз відставання від графіку робіт перевищує місяць.

Ремонт стіни триває вже два роки, але, як зауважила Анна Гінак, впродовж цього часу на об’єкті ніколи не було так багато робітників, як сьогодні, під час візиту очільника області.

Максим Степанов запевнив журналістів: якщо до 1 грудня укріплення північної стіни Аккерманської фортеці не буде завершене, компанію-підрядника змінять.

У Саратському районі голова ОДА побував у центральній районній лікарні, де нещодавно відкрито нову операційну, відремонтовано відділення реанімації у травматології й приміщення оснащено новим обладнанням.

Через Саратський район проходить насичена автомобільна траса, тож тут високий рівень потерпілих саме у дорожньо-транспортних пригодах. За час після відкриття через травматологічну реанімацію вже пройшли 53 особи. Тому влада зосередилася на ремонті та оснащенні саме цього відділення.

Максим Степанов відзначив, що потрібно також вирішувати питання доступності та якості медичних послуг у цілому і створювати для лікарів комфортні умови праці.

Очільник ОДА взяв участь у відкритті після реконструкції амбулаторії сімейної медицини загальної практики в Миколаївці-Новоросійській. Цей заклад обслуговуватиме п’ять навколишніх сіл. Амбулаторія оснащена всім необхідним для роботи: придбано нові меблі, є необхідний комплект медичних препаратів. Представники районної влади пообіцяли, що незабаром тут з’явиться і високошвидкісний інтернет, який забезпечить зв’язок із фахівцями для консультацій у складних випадках.

Життя, як то кажуть, не стоїть на місці.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013