ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Новини області
15.11.2017 / Газета: Одесские известия / № 85(5011) / Тираж: 18937

♦Одеська область

Стала в Україні лідеркою за темпами зростання промислового виробництва

За результатами 9 місяців року показник темпу зростання промислового виробництва на Одещині склав +16,8%. Це найвищий показник в Україні. Підприємства області забезпечують левову частку виробництва ряду продуктів. Зокрема, на Одещину припадає 70% виробництва м’ясних консервних виробів та автотранспортної техніки (нафто-, газовозів, цистерн для харчових та хімічних речовин); 60% виробництва виноробної продукції країни; понад 20% соняшникової олії та приблизно 14% електроенергії від сонячних електростанцій. Водночас реалізується низка перспективних проектів.

♦Покращиться система рейтингування районів

Про вдосконалення системи рейтингування діяльності голів ра­йонних державних адміністрацій йшлося під час селекторної наради в Одеській облдержадміністрації. Керівники 16 районів області запропонували внести кілька нових показників, які стосуються якості та безпеки життя.

– Головне завдання рейтингу – привернути увагу голів РДА до показників соціально-економічного розвитку кожного району, а також до проблемних питань, – наголосив директор департаменту економічної політики Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов.

Нагадаємо, наприкінці жовтня було вперше презентовано рейтинг діяльності 26 районів Одеської області. Лідеркою стала Біляївська райдержадміністрація.

♦Надходження від ЄСВ зросли майже на 37%

Внаслідок підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 3200 грн істотно зросли доходи як держбюджету, так і Пенсійного фонду. В цілому з початку року надходження від єдиного внеску склали майже 130 млрд грн. Це майже на 35 млрд грн, або на 36,7 %, більше, ніж за відповідний період минулого року.

♦Мета уряду – перетворити Україну з імпортера на експортера природного газу

Уряд поставив перед собою доволі амбітну мету – зробити Україну енергонезалежною і з імпортера газу перетворити на експортера, щоб стратегічний ресурс, попит на який в Європі буде лише зростати, був українського походження. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон. Він зауважив, що Україна перебуває на третьому місці в Європі за обсягами розвіданих запасів газу після Норвегії та Нідерландів. Доведених запасів в Україні – 600 млрд кубометрів. Однак на сьогодні держава видобуває лише 3,5% їх.

– Ухвалено Концепцію розвитку газовидобувної галузі, відповідно до якої до 2020 року ми маємо видобувати не менше 27 мільярдів кубометрів щороку, – зазначив віце-прем’єр-міністр.

♦Ананьївський район

Опорній школі – новий автобус

Опорна школа в Ананьївському районі отримала новий автобус, який було закуплено в межах державної програми «Шкільний автобус» шляхом співфінансування з обласного та районного бюджетів. З обласного бюджету на придбання автобуса було виділено 950 тис. гривень, ще 700 тис. гривень надав районний бюджет.

Наразі новий автобус забезпечить підвіз школярів та вчителів до нав­чального закладу і знизить навантаження на два шкільні автобуси, які були придбані раніше і зараз експлуатуються.

За інформацією Ананьївської райдержадміністрації, для забезпечення своєчасного і безперебійного підвозу дітей та вчителів до трьох опорних шкіл району треба придбати ще один автобус і провести ремонт тих транспортних засобів, що вже тривалий час перебувають в експлуатації.

– Зараз ми надаємо особливу увагу шкільним і дошкільним навчальним закладам, розташованим в селах та селищах Одеської області, — зауважив голова обласної ради Анатолій Урбанський. – Придбання шкільних автобусів вирішує гостре для багатьох питання: як дітям потрапити до школи чи дитячого садка, наприклад, якщо вони живуть у сусідньому селі.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016