ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Новини області
03.01.2018 / Газета: Одесские известия / № 1 / Тираж: 18937

Нова ілюмінація

На фасаді адмінбудівлі Одеської обласної ради (проспект Шевченка, 4) з’явилася нова ілюмінація. Тепер вночі головна будівля області сяє синьо-жовтими світлодіодними лампами, утворюючи величезний Державний Прапор.

За словами керівництва обласної служби експлуатації адміністративних будівель, до втілення даного проекту в життя підійшли зважено та відповідально. Всі необхідні матеріали закуповували поступово, протягом року, ретельно обирали підрядника. Придбано 62 лінійні світильники ТЕКО-524-12-24-V-Y, понад 1000 м кабелю, по 16 блоків живлення та навісних монтажних боксів, 278 одиниць клемних колодок різного призначення, сутінкове реле з датчиком для зовнішньої установки, автоматичні вимикачі, розетки, сотні метрів ізоляційних стрічок, гайки, дюбелі, хомути, рейки, троси, захвати, герметики.

Монтажні роботи виконувала одеська фірма. Головний інженер обласної служби експлуатації адміністративних будівель Андрій Наталенко (на знімку) здійснював контроль за якістю робіт. За його словами, роботи велися добросовісно, з урахуванням правил техніки безпеки.

У Саратському районі три дівчини отримали соціальне житло

Напередодні новорічних свят три дівчини із Саратського району отримали соціальне житло. Новими господарями осель стали Валентина Трофімова, Ірина Білоус (Татарова) та Лариса Верещак із категорії дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомили у Саратській районній державній адміністрації.

– Ми подарували дівчатам ключі від двох квартир та будинку в селищі Сарата. Вважаємо, що це слугуватиме надійним фундаментом у житті тих, хто був позбавлений батьківської уваги. Для нас надзвичайно важливо зробити все, аби вони відчували затишок та мали змогу створювати власні сім’ї, – підкреслив голова Саратської районної державної адміністрації Антон Лобан.

Одеська область планує співпрацювати з китайською провінцією Цзянсі

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов і віце-губернатор уряду провінції Цзянсі Сі Ру підписали Лист про наміри щодо встановлення співпраці між Одеською областю та китайською провінцією Цзянсі.

П’ять лікарень можуть стати енергоефективними

Економити енергію та кошти зможуть п’ять закладів охорони здоров’я Одеської області. Інвестиційний проект передбачає модернізацію систем опалення, що дозволить зменшити споживання теплоенергії в бюджетних установах на 25-42%.

Одещина отримала 241 мільйон гривень субвенції на розвиток сільської медицини

Загалом Одещина отримала наприкінці року 353 мільйони гривень державної субвенції. З них 241,4 мільйона передбачені на систему охорони здоров’я у сільській місцевості, 18,4 мільйона підуть на решту медичних потреб регіону. Майже 54,8 мільйона гривень передбачені на освіту, 60,6 мільйона підуть на потреби шкіл-інтернатів, 10,7 – на закупівлю комп’ютерів для молодших класів середньоосвітніх шкіл, 8,2 – на обладнання для класів хімії та фізики.

Щодо реконструкції каналу

У селі Сичавка Лиманського району відбулося виїзне засідання щодо робіт із реконструкції каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем. Наразі вже з’явилася можливість пустити першу морську воду в лиман.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012