ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПЕРВІСТОК ТЕЛЕМЕДИЦИНИ
06.01.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 1-2(21911-21912) / Тираж: 8525

З наших Окон офіційно стартував проект телемедицини. В урочистому відкритті нового відділення на базі районної лікарні взяв участь Президент України Петро Порошенко. Саме тут глава держави підписав закони «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» та «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», висловивши задоволення, що витоком такої важливої справи стала саме Одещина.

«Сільській медицині в Україні — бути. Надзвичайно приємно, що 2017 рік для вашого району закінчується такою важливою подією, як відкриття відділення невідкладної допомоги, ключова позиція — із кабінетом телемедичного консультування та діагностики. Не можна посадити професора в кожне село, але можна запровадити унікальні технології ХХІ століття — провести інтернет, видати планшет, зробити програму, забезпечити доступ до найкращого фахівця, встановити унікальне діагностичне обладнання. Зняти кардіограму може медсестра, а прочитає її вже лікар — професор чи доцент, який миттєво поставить діагноз», — наголосив Петро Порошенко.

«Ще півроку тому в Окнянському районі не було навіть нормального інтернету. Сьогодні саме тут офіційно запустили проект телемедицини. Для України це перший реальний досвід впровадження реформи сільської медицини. Найближчим часом проект буде поширено на решту районів області», — підкреслив голова Одеської ОДА Максим Степанов.

Лікарям передали 30 мобільно-діагностувальних комплексів, автомобілі «швидкої допомоги» з необхідним обладнанням, а також ультразвукову і рентгенологічну системи.

Того ж дня, 28 грудня, Президент Петро Порошенко вручив сім сертифікатів на соціальне житло особам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у селі Маяки Біляївського району.

До речі, напередодні Новоріччя сертифікати на соціальне житло вручили ще й трьом жителькам Саратського району. А загалом на Одещині в 2017-у сотня молодих людей із числа дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримала власний дах над головою.

Автор: За матеріалами прес-служби ОДА.

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011