ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Невичерпне джерело
03.03.2018 / Газета: Одесские известия / № 18(5042) / Тираж: 18937

16 листопада 2017 року депутати районної ради вперше затвердили Програму розвитку туризму в Любашівському районі на 2018­2020 роки. Основою туристично­рекреаційного комплексу стануть мальовничі куточки краю, його архітектурні та мистецькі об’єкти. Вагома увага приділятиметься гастрономічному і зеленому туризму. Перший крок в цьому напрямку було зроблено ще у 2012 році, коли у Любашівці відбувся масштабний і поки що єдиний в Україні «Ковбасний фестиваль» за участі усіх селищних і сільських рад, багатьох приватних виробників цього м’ясного делікатесу. Тоді на ковбасному фестивалі­ярмарку був зафіксований відповідний рекорд у виробництві салямі довжиною понад 2 метри, а обсяг реалізації продукції склав більш ніж 1,5 мільйона гривень. Відтоді гурмани так і не дочекалися продовження гастрономічного свята, яке обіцяли зробити традиційним.

Туристичний потенціал краю нещодавно обговорювали за «круглим столом» депутати Одеської обласної ради, голова райради Сергій Паровик, голова райдержадміністрації Ві­талій Лабуш, представники Благодійного Фонду «Рідний край», відділів освіти та культури. Вирішено створити районний історико­етнографічний Центр української культури для популяризації народ­них звичаїв, обрядів, ремесел, кулінарії та музей самобут­ньої культури і побуту.

Пра­к­­тичні консультації надавала директорка Оде­ського обласного Цен­тру української культури Валентина Вітос. На її думку, в Любашівському районі є що показати і є чого повчитися, лише потрібно в кожній громаді віднайти свою родзинку. Тим паче, на Любашівщині часто проводяться різноманітні мистецько­фольклорні заходи.

Це стосується мистецьких конкурсів «Твої таланти, рідний краю!», «Різдвяні піснеспіви», «Писанковий фестиваль» тощо.

Нині ж великою популярністю користується база відпочинку «Садиба на Кодимі», розташована в одному з мальовничих куточків Арчепитівки, на березі річки. Тут часто відпочивають подорожні та влаштовуються вишукані весілля. Приїздять любителі активного відпочинку і до Троїцького Будинку народної творчості, щоб познайомитися з самобутньою творчістю Заслуженого майстра народної творчості України Ростислава Палецького, до пам’яток архітектури: церкви Іоанна Богослова в с. Покровка, Свято­Покровського храму в с. Ясенове Перше, Свято­Троїцької церкви с. Троїцьке, дерев’яної церкви Воздвиження Чесного Хреста в с.Познанка Друга.

На думку голови районної ради Сергія Паровика, створення нових та підтримка існуючих туристичних продуктів дозволить забезпечити сталий розвиток туристичної сфери та підвищити частину її доходів у бюджети всіх рівнів.

Автор: Юрій Федорчук

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011