ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В Одещини – бюджетна бронза
21.03.2018 / Газета: Одесские известия / № 22(5046) / Тираж: 18937

Вчора відбулася прес-конференція директора Департаменту фінансів Одеської облдержадміністрації Марини Зінченко. Тут публічно представили звіт про виконання обласного бюджету за 2017 рік. І варто сказати, що торік Одещина демонструвала стабільне зростання. Як свідчать статистичні дані, обсяг зведених коштів склав 52,8 мільярди гривень, що майже в півтора рази або на 12,2 мільярду гривень більше, ніж в 2016.

Одеська область зберігає позиції донора. В 2017 році вона передала до держбюджету 23,4 мільярди гривень, що складає 46 % зароблених коштів регіону. Поза тим область посіла лідируючі позиції за темпами зростання місцевих бюджетів. Їхній обсяг складає майже 7 % від обсягу всіх місцевих бюджетів України. З таким показником область увійшла до трійки найбільш забезпечених в державі. Більше за наш регіон заробили тільки місто Київ та Дніпропетровська область. За показниками зростання Одещина знову ж таки посіла третє місце. Швидше за неї «ростуть» тільки Волинь та Київщина.

– Ми намагаємося залучати кошти місцевих бюджетів для реалізації комплексних обласних програм, які успішно працюють, – каже директор Департаменту фінансів Одеської ОДА Марина Зінченко. – Так, на минулій сесії ми обмінялися коштами з Дальницькою сільською радою Овідіопольського району. В них є гроші, що можуть бути використані згідно земельного законодавства. Вони свою програму виконали, зміна цільового призначення територій відбулася, і вони готові передати ці кошти на виконання обласної земельної програми. За рахунок цього ми можемо провести заходи згідно Земельного кодексу в іншій громаді чи районі Одеської області.

Проте одного перерозподілу коштів, з урахуванням потреб регіону, замало – не можна досягти успіху без введення корисних інновацій. Однією з таких був всеукраїнський експеримент, згідно якого кошти, зароблені від перевиконання планів митниці, мали бути спрямовані на реконструкцію доріг. Таким чином минулого року Одещина додатково заробила понад два мільярди гривень. Для порівняння, всього в 2016 році було отримано всього 368, 5 мільйони гривень – стільки ж, скільки було зароблено лише за грудень 2017 року. Ці кошти підуть на ремонт автошляхів обласного значення, зокрема славнозвісної траси Одеса-Рені.

Гроші з бюджету Одеської області спрямовуються на створення й покращення існуючих побутових умов. На проекти розвитку у 2017 році було виділено майже 500 мільйонів гривень. Саме тоді кількість соціально-важливих об’єктів, де проводились роботи державним коштом, сягнула рекордної кількості – їх виявилось 707. Це були проекти, спрямовані на освіту, охорону здоров’я, культуру, забезпечення людей питною водою. Тобто, на всі ті значущі галузі, які ми заслуговуємо мати у доброму стані – з наших з вами сплачених податків.

Автор: Марія Шевчук

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012