ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЩОБ НЕ БОЯЛИСЯ ПОЖЕЖ І ЩОБ НЕ РВАЛО ДАМБИ
12.04.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 33(21943) / Тираж: 8525

На території нашої області функціонують 50 заміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та ще майже 600 дитячих таборів з настанням літніх канікул починають працювати на базі загальноосвітніх та позашкільних закладів. Із 260 тисяч дітей, які мешкають на Одещині, більше 100 тисяч щоліта потребують відпочинку й оздоровлення.

Стан підготовки до оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році був першим пунктом порядку денного апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Максим Степанов.

Доповідала Лілія Коваленко, директорка департаменту соціальної та сімейної політики ОДА. Вона критикувала, зокрема, Іванівський район і місто Подільськ, які жодної копійки не передбачили на оздоровлення дітей і навіть не подали заявок на отримання безоплатних путівок у заклади відпочинку державного підпорядкування. Цьогорічна вартість кожної — до 7 тисяч гривень, але область, зазначалося, знайде бюджетні та позабюджетні кошти, щоб спорядити дітей до тієї ж «Молодої гвардії».

Максим Степанов зажадав від керівника профільного департаменту впродовж кількох днів подати йому розгорнутий аналіз по районах і населених пунктах, як там проводиться відповідна підготовка, скільки конкретно грошей буде виділено на відпочинок та оздоровлення дітей.

Якщо раніше це питання було, так би мовити, прохідним, то цьогоріч безпеці дітей приділятиметься особлива увага. Люди, нажахані трагічними випадками, пов’язаними з пожежами, бояться відпускати свою малечу у табори та санаторії.

Уже розпочала роботу комісія, яка проведе контрольну перевірку пожежної безпеки в мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку напередодні їх відкриття.

— Я вимагаю проведення достатньо жорстких перевірок усіх закладів, які готуються до відкриття в Одеській області. Мене повністю влаштовують приписи ДСНС щодо закриття об’єктів через невиконання певних норм пожежної безпеки. Це стосується як закладів відпочинку, так і соціальної інфраструктури, освітніх та дошкільних закладів тощо. Бо тільки-но з’являється припис, починається робота з ліквідації недоліків. Коли я передивлявся ті чи інші акти перевірок, 50% вказаних у них питань знімаються буквально впродовж одного дня. Якщо певний заклад не усуне недоліки пожежної безпеки на всі сто відсотків, його не буде відкрито, — категорично запевнив керівник області.

Паралельно працюватиме також аналогічна міжвідомча комісія.

Варто нагадати, що перевірки закладів відпочинку Одещини розпочато ще торік. В обласному бюджеті на 2018-й закладено понад 111 мільйонів гривень на заходи протипожежної безпеки.

Про здійснення головним управлінням Держпраці в Одеській області контрольно-перевірочних заходів з метою легалізації зайнятості максимальної кіль-кості населення та виплати заробітної плати в розмірі, не нижчому від визначеного чинним законодавством, доповідав на апаратній Микола Клайда, виконувач обов’язків начальника цієї структури.

За три місяці цього року, поінформував він, на трьох із 90 перевірених суб’єктів господарської діяльності неофіційно працювали 496 осіб. На порушників, які не оформили належно людей на роботу, накладено 111 тисяч гривень штрафів.

Максим Степанов назвав проведену роботу досить млявою, а такі перевірки, порадив, стануть ефективнішими, якщо проводити їх разом з фіскальною службою.

Кількома годинами пізніше в облдержадміністрації пройшло засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядку денному — два питання: про звернення міського голови Чорноморська щодо виділення коштів з резервного фонду на реалізацію проекту «Проти-зсувні заходи в прибережній зоні 9-го мікрорайону м. Чорноморськ. Коригування» та про стан протипаводкових дамб уздовж української ділянки ріки Дунай.

Комісія схвалила рішення: відкоригований проект протизсувних заходів у Чорноморську направити до Києва і просити 155 мільйонів гривень із резерв-ного фонду Кабміну.

— Чорноморськ нарешті перестане потерпати від зсувів. Ми звернулися до уряду з проханням виділити кошти з резервного фонду для скорішого виконання всіх робіт. Дякую всім за злагоджену роботу в цьому питанні. Мешканці міста потерпали через зсуви 20 років. За цей час десятки будинків були зруйновані, десятки перетворилися на аварійні. Нам знадобилося півроку, щоб узгодити всі нюанси, — сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, в лютому цього року, про що повідомляла наша газета, голова ОДА відвідав проблемну ділянку в прибережній зоні Чорноморська. Зсувний процес з утворенням та розповсюдженням нових заколів ґрунту активізувався на території житлової забудови у 9-у мікрорайоні міста. Під загрозою — 60 приватних осель, багатоповерхова житлова забудова. Реалізований проект дозволить укріпити цю територію.

Щодо другого питання. На засіданні комісії керівник області визначив термін до 15 травня включно, щоб спеціалісти Дунайського басейнового управ-ління водних ресурсів підготували кінцевий пакет документів щодо ремонту гідротехнічних споруд на Дунаї.

Стало відомо, що наразі відповідна проектна документація підготовлена не в повному обсязі, досі не проведена її експертиза. Йдеться про документи, які стосуються ремонту аварійних дамб та шлюзів на Дунаї. Кошти на ці роботи планується також залучити з резервного фонду Кабінету Міністрів, щоб кардинально вирішити проблему із затопленням населених пунктів Одещини великою водою з Дунаю.

Автор: Ніна ЗАЛЕВСЬКА

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012