ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ТАК ПОСТАВАВ НАШ ФЛОТ
12.04.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 33(21943) / Тираж: 8525

10 квітня в Одесі відзначили день створення Західної військово-морської бази Військово-Морських сил Збройних Сил України.

В урочистостях взяли участь представники командування ВМС, інших видів ЗС України, ветерани частини, духовенство.

Командувач Військово-Морських сил ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко привітав особовий склад з днем частини, подякував за сумлінне виконання службових обов’язків та закликав і надалі активно вдосконалювати бойову майстерність, бути згуртованим надійним екіпажем, чітко й злагоджено виконувати свій почесний обов’язок із захисту держави.

— У цей святковий день бажаю всім вам і вашим рідним міцного флотського здоров’я, родинного щастя та добробуту, подальших успіхів в ім’я миру на нашій землі, єдності нашого народу і процвітання Батьківщини — України.

Кращих військовослужбовців нагородили грамотами та відзнаками.

Довідково. 8-9 квітня 1994 року в Одесі відбулося силове протистояння, пов’язане з викраденням російськими військовими радіонавігаційного обладнання західної частини Чорного моря. Командування з’єднання ЧФ, що дислокувалося в Практичній гавані, ігнорувало законодавство України, відмовлялося виконувати законні вимоги органів влади та військового управління.

Вирішальну роль у цих подіях відіграв командувач ВМС України віце-адмірал Володимир Безкоровайний, який безпосередньо управляв припиненням протиправних дій російських військових в Одесі. 10 квітня, оперативно й адекватно реагуючи на провокаційні дії ЧФ та спроби незаконного вивезення військового майна із демонстрацією загрози застосування зброї, безпрецедентним рішенням українського уряду на базі розформованого 318-го дивізіону консервації ЧФ було створено Західний морський район (у подальшому — Західна військово-морська база) ВМС України, першим командиром якого і старшим морським начальником в Одесі став капітан І рангу (згодом — контр-адмірал) Дмитро Українець.

Російських військовослужбовців вигнали з Одеси. А над кораблями, катерами, суднами забезпечення й об’єктами берегової інфраструктури були урочисто підняті українські державні і військово-морські прапори.

Символічно, що саме в день 50-річчя вигнання з Одеси нацистських загарбників українська перлина біля моря була назавжди звільнена від військової присутності колись «братнього народу».

Надалі саме Західний морський район і військово-морська база стали рушіями нашої євроатлантичної інтеграції, де на навчаннях «Сі Бриз» запроваджувалися стандарти НАТО і здобувалися безцінні спроможності сумісності наших сил до спільних дій з партнерами в морі, повітрі і на землі.

Прес-центр командування ВМС ЗС України.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012