ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




РЕАЛІСТИЧНА МЕТА
14.04.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 34(21944) / Тираж: 8525

Упродовж двох днів, 12-13 квітня, в Україні з візитом перебувала заступниця генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер.

Високопосадовиця оборонного альянсу взяла участь в 11-у Київському безпековому форумі, провела низку зустрічей, зокрема з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, міністром освіти та науки Лілією Гриневич, заступником міністра оборони Анатолієм Петренком та іншими офіційними особами.

Виступаючи на безпековому форумі, організованому фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», Роуз Гетемюллер заявила, що прагнення України до членства в НАТО є важливою і цілком реалістичною метою, але для цього треба провести серйозні реформи.

«Не було б надто ідеалістичним для України мати сподівання стати членом і НАТО, і Європейського Союзу. Мені здається, що це дуже важлива і реалістична мета. Але для цього треба провести серйозні реформи — оборонних структур, структур безпеки», — наголосила заступниця генсека НАТО, додавши, що якби у неї попросили дати якусь пораду Україні щодо досягнення мети членства в Альянсі, вона рекомендувала б зосередитися саме на серйозних реформах. «Але ваші євроатлантичні надії не є нереалістичними, вони реалістичні», — повторила пані Гетемюллер.

А ще вона підкреслила, що в Північноатлантичному альянсі високо оцінюють дії України у протистоянні російській гібридній агресії і хочуть запозичити досвід нашої країни щодо цього. «Сьогодні ми говоримо про те, що є щось на кшталт туману війни, і причина цього — Росія, яка використовує асиметричні методи: дестабілізацію, кібератаки, дезінформацію. Щодня ми стикаємося з цими ризиками і проблемами. Україна знаходиться на кордоні цієї гібридної війни вже чотири роки. Можна сказати, що Україна вже провакцинована дезінформацією, яка йде від Росії. Це дуже важливо. НАТО має багато чого навчитися в України у питанні протидії гібридним ризикам», — сказала Роуз Гетемюллер.

Вона нагадала, що в Альянсі створена платформа протидії кібернападам, щоб підвищити загальну освіченість у цій сфері. Заступник генсека НАТО також поінформувала, що Альянс останнім часом багато зробив для переорієнтації розвідслужби НАТО на протидію гібридним війнам. «Дуже важливо, що наразі ці розвідслужби співпрацюють між собою, навчаються одна в одної, й Україна тут може дуже нам допомогти», — переконана високий гість.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011