ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




НА МЕЖІ ВИЖИВАННЯ
21.04.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 36(21946) / Тираж: 8525

Цього тижня ціла низка місцевих друкованих видань Одещини підтримала всеукраїнську акцію протесту, ініційовану Національною асоціацією україн-ських медіа (НАУМ).

Мета акції — привернути увагу влади і суспільства до численних проблем, які ставлять друковані медіа на межу виживання. Йдеться, передусім, про чергові (з 1 липня 2018-го та з 1 січня 2019-го) хвилі під-вищення «Укрпоштою» тарифів на доставку газет, і це на фоні того, що якість цієї доставки продовжує погіршуватися; фактичний розвал системи поштового зв’язку в сільській місцевості; дефіцит і багатократне по-дорожчання газетного паперу.

Наступний етап протестної акції планується приурочити до Всесвітнього дня свободи преси (3 травня).

У заяві, ухваленій загальними зборами НАУМ 13 квітня, зокрема, йдеться:

«Ми незгодні з нинішньою державною політикою щодо друкованих засобів масової ін-формації, яка призвела до дефіциту газетного паперу, безпрецедентного росту ціни на нього та майже повної залежності від монопольного становища російських виробників паперу в Україні, руйнування системи доставки газет, від-сутності адресної фінансової державної підтримки реформованих друкованих засобів масової інформації місцевої сфери розповсюдження, а у під-сумку — до невиконання найвищими державними органами влади відповідних законів України та постійного значного здорожчання місцевих газет для читачів.

Регулярне зростання тарифів «Укрпошти» на доставку газет, фактичний розвал самої системи поштового зв’язку в сільській місцевості, різке подорожчання газетного паперу, яке супроводжується його гострим дефіцитом, вже поставили українську пресу на грань виживання!

…Вимагаємо від Кабінету мі-ністрів України на п’ятому році війни вирішити питання з подоланням дефіциту газетного паперу, позбувшись монополії російських виробників і постачальників газетного паперу, а в перспективі кількох років — будівництва паперових комбінатів або переобладнання існуючих потужностей для виробництва достатньої кількості власного якісного недорогого газетного паперу!

Вимагаємо від Верховної Ради України поставити до порядку денного та підтримати законопроект №7291 «Про мораторій на підняття тарифів на доставку україномовних друкованих видань на території України та періодичних регіональних і місцевих видань на під-контрольній Україні території Донецької і Луганської областей» та скасувати рішення про підвищення тарифів на доставку газет, затверджене наказом Міністерства інфраструктури без урахування громадського обговорення та пропозицій, підготовлених за підсумками цього обговорення...»

Газетярі вимагають невідкладного державного втручання в ситуацію, аби не допустити колапсу «Укрпошти» та зникнення місцевої друкованої періодики.

Як один із можливих сценаріїв уникнення найгірших очікувань, пропонують, за зразком програми «Сільська медицина», невідкладно розробити і впровадити державну програму «Сільська пошта».

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011