ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Інспектують неблагополучні родини
25.04.2018 / Газета: Одесские известия / № 32(5056) / Тираж: 18937

На обліку служби у справах дітей РДА перебувають 101 дитина-сирота та діти, позбавлені батьківського піклування. Більшість з них охоплені сімейною формою виховання і лише восьмеро знаходяться в інтернатних закладах. Вилучення дітей з сімей і влаштування їх до інтернатів – крайній захід, до якого вдаються члени комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації. На такий крок їх штовхають виключно жахливі умови, в яких проживають, а точніше, животіють неповнолітні.

З метою захисту прав дітей, створення безпечного середовища для їх виховання та розвитку районною владою проводиться копітка робота щодо своєчасного виявлення безбатченків й так званих сиріт при живих батьках. У разі крайньої необхідності обездолених вилучають з неблагополучних родин і влаштовують до дитячого притулку або дитячого відділення райлікарні. І уже в першому кварталі поточного року було виявлено та вилучено із сімей 4 дітей.

На Окнянщині фахівці служби у справах дітей регулярно проводять своєрідний соціальний марафон, інспектуючи родини, що отримують чималеньку матеріальну допомогу від держави на своїх дітей. Попри таку щомісячну фінансову підтримку вони нерідко виявляють факти батьківського недбальства щодо утримання своїх чад та неналежного їх харчування…

Загалом на обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 111 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах і виховуються у 40 сім’ях. За минулий і нинішні роки виявлено та поставлено на облік 42 такі дитини. А ось знято з обліку у зв’язку зі зникненням підстав 50 неповнолітніх.

Працівниками служб, котрі опікуються проблемами дітей, постійно проводиться робота щодо збереження сімей та недопущення вилучення з них дітей. Це індивідуальні бесіди з батьками, які ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків, та неповнолітніми з девіантною поведінкою.

При пологовому відділенні ЦРЛ функціонує консультаційний пункт з попередження відмов від новонароджених дітей. Приємно зазначити, що останнім часом жодного немовляти не було покинуто.

Тісна співпраця в плані виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування або опинилися в кризовій ситуації, працівниками служби у справах дітей налагоджена з лікарями, поліцейськими, педагогами, органами місцевого самоврядування.

Автор: Юрій Федорчук

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016