ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




РЕАНІМАЦІЙНА ПРОГРАМА ДЛЯ ДУНАЙСЬКИХ ПОРТІВ
19.05.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 43(21953) / Тираж: 8525

Виїзна розширена апаратна нарада Одеської обласної державної адміністрації 16 травня відбулася у Ренійському районі під головуванням керівника ОДА Максима Степанова. У її роботі взяли участь очільники РДА, структурних підрозділів ОДА, територіальних представництв центральних органів виконавчої влади.

Максим Степанов, голова Одеської облради Анатолій Урбанський та керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс відвідали Ренійський морський порт, де обговорили план дій щодо реанімації портів на Дунаї.

Це підприємство впродовж останніх трьох десятиліть потерпає від великих економічних збитків. Якщо у 1989-у річний обсяг перевалки вантажів становив понад 10 мільйонів тонн, то торік — лише близько 1,5 мільйона. В останні десятиліття Реній-ський порт був орієнтований на транзитні перевезення вантажів, здебільшого на транспортування до Європи російського вугілля та нафтопродуктів. Та у зв’язку з агресією РФ співпрацю з її компаніями припинено.

Сьогодні найвищий відсоток перевалки припадає на зерно з Молдови, а також на мінеральні добрива й скраплений газ з Білорусі. Більшу ж частину часу колись потужне підприємство простоює.

Максим Степанов і Райвіс Вецкаганс вважають доцільним на великій території порту створити індустріальний парк. Для цього слід на законодавчому рівні внести зміни, що дадуть змогу розширити можливості інвестування для державних стивідорних компаній, які нині також зазнають збитків. Голова ОДА пообіцяв, що програму реанімації дунайських портів він презентує під час інфраструктурного форуму в Одесі 31 травня разом з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном.

Учасники наради також оглянули будівництво дороги в обхід міста Рені. «Фінансування на ремонт цього автошляху передбачено у повному обсязі, щоб завершити роботи цього року. Йдеться про 194 мільйони гривень з державного бюджету», — наголосив Максим Степанов.

Зазначимо, протяжність нового автошляху складає 6,4 кілометра. Маршрут частково проходить річковою долиною, тому будівництво включає такі об’єкти, як водопропускні труби та шляхопровід через залізницю. Перенесено діючі газопровід високого тиску та повітряні лінії електропередач.

Цього ж року заплановано закінчити ремонт автомобільної дороги міжнародного значення М-15 Одеса — Рені. Як підкреслюють у Службі автомобільних доріг Одеської області, роботи, після завершення тендерних процедур, можуть розпочатися вже у червні. Йдеться про останні ділянки загальною протяжністю понад 93 кілометри.

«Згідно з проектом на дорогу М-15 необхідно ще близько 1 мільярда 530 мільйонів гривень. На жаль, таке джерело, як митний експеримент, незважаючи на значне перевиконання плану Одеською митницею, залежить від загального індикативу по країні, тобто від показників усіх митниць в різних регіонах», — підкреслив керівник ОДА.

Детальніше про ці проблеми — в наступному числі газети.

Одеса — Рені — Одеса.

Автор: Володимир ГЕНИК

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014