ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«Запобігти! Врятувати! Допомогти!»
09.06.2018 / Газета: Одесские известия / № 44(5068) / Тираж: 18937

Під таким девізом рятувальники проводять профілактичні заходи по всій одеській області

Наразі розпочалися літні канікули – бажана дитяча пора. Для того, щоб жителі області більше ніколи не перебували у тому шоці, в якому вони опинились після жахливих подій, що сталися минулого літа в дитячому таборі «Вікторія», співробітники ДСНС регулярно проводять профілактичну роботу. Про це розповіла начальник прес-центру Головного управління ДСНС України в Одеській області Тетяна Борецька.

За її словами, в останні навчальні тижні фахівці служби порятунку відвідали навчальні заклади та поспілкувалися з учнями. Під час профілактичних бесід рятувальники наголошували на правилах поведінки біля водойм, у лісових масивах та побуті.

Крім того, надзвичайники нашої області перевірили оздоровчі заклади та літні табори, які готуються приймати дітей на відпочинок. З персоналом закладів співробітники ДСНС провели відповідні інструктажі, а самі будівлі перевірили на предмет пожежної безпеки.

Державна служба з надзвичайних ситуацій регулярно попереджає і батьків, щоб вони більш уважніше ставились до безпеки своїх дітей. Про те, що так відбувається не завжди, свідчить статистика: з початку сезону відпочинку почастішали випадки, коли діти самостійно вирушають на місцеві ставки та річки, до лісу або ж залишаються вдома самі. У такому випадку в рази зростає ризик потрапити у якусь халепу.

У літній період також зростає загроза виникнення пожеж. З метою запобігання їх виникнення та попередженню загибелі та травмуванню під час пожежи, рятувальники Одеської області регулярно проводять профілактичні рейди в житловому секторі та зустрічі з громадянами в установах та організаціях, під час яких роз’яснюють правила пожежної безпеки.

Так, 7 червня рятувальники Подільського міськрайонного від­ділу спільно з співробіт­ни­ками служби пожежної безпеки Пів­денного регіонального управління ДПС України провели заходи з питань пожежної безпеки в Подільському прикор­дон­ному загоні. У перші дні черв­­ня під час проведення позапла­нових перевірок рятувальники Поділь­ського міськрайонного відділу здійснили навчання з питань пожежної безпеки працівників та дітей дошкільних навчальних закладів №5 та № 13. Рятувальники детально поінормували працівників та дітей про правила пожежної безпеки, способи і засоби гасіння пожеж, нагадали, як користуватися первинними засобами пожежогасіння та наголосили на дотриманні правил безпеки під час відпочинку в літній період на водних об’єктах. Крім того, з метою попередження дитячого травматизму та навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки 5 червня співробітники Чорноморського міського відділу провели екскурсію пожежною частиною та пізнавальний урок з вивченням елементарних правил безпеки життєдіяльності для вихованців літнього табору загальноосвітньої школи с. Молодіжне.

Рятувальники Головного управління та Київського району м. Одеси провели громадську акцію «За­побігти! Врятувати! Допомогти!» у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку Збройних сил України.

Під час заходу співробітники психологічної служби Головного управління провели з присутніми практичне заняття на тему “Основні правила пожежної безпеки та можливі психологічні реакції на надзвичайні ситуації”, практичну гру “Правила поведінки в натовпі”, нагадали дітлахам правила безпеки в літній період і під час відпочинку на водних об’єктах. Після цього рятувальники продемонстрували пожежний автомобіль, пожежно-технічне обладнання, за допомогою якого рятуються людські життя, ліквідовуються пожежі та інші надзвичайні події. Вогнеборці надали можливість бажаючим одягнути спорядження рятувальника та загасити умовну пожежу з пожежного ствола. Задоволеними залишилися всі дітлахи, тому що не кожен день є можливість відчути себе справжнім рятувальником.

Особливу увагу рятувальники приділили правилам, яких необхідно дотримуватись під час відпочинку біля води, наголосивши вихователям важливість контролю за малечею під час прогулянок. Також дітлахи мали можливість оглянути пожежний автомобіль та наявне там аварійно-рятувальне обладнання: пожежні рукави й гідравлічні ножиці. Крім того, всі бажаючі змогли спробувати скористатися спеціальним спорядженням та приміряти бойовий одяг. Співробітники Подільського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області також провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» для школярів міста. Основною метою заходу було ознайомлення підростаючого покоління із діяльністю Служби порятунку «101», а також із правилами безпеки життєдіяльності.

Рятувальники 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини продемонстрували пожежну та спеціальну техніку, обладнання, обмундирування, ознайомили з їх технічними характеристиками, розповіли у яких випадках вони використовуються, а також навчили дітей користуватися вогнегасником.

Треба сказати, що співробітники ДСНС, крім практичної роботи, проводять також і наукову. 1 червня в Національному університеті «Одеська юридична академія» проходила міжнародна науково-практична конференція «Інтеграційний розвиток особистості та суспільства: психологічні та соціологічні виміри» за участю фахівців сектору безпеки та оборони, науковців, представників вищих навчальних закладів України та республіки Молдова.

За матеріалами прес-центра головного управління ДСНС України в Одеській області

Автор: Виктория Ерёменко

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011