ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПОЧАТИ ІЗ СЕБЕ
16.06.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 51(21961) / Тираж: 8525

ЄВРОПАРЛАМЕНТ ВІДМОВИВСЯ ВІД ПЛАСТИКОВИХ ПЛЯШОК

У Європарламенті вирішили не замовляти в офіси воду в пластиковій тарі — таким є внесок ЄП у боротьбу із забрудненням довкілля пластиковими відходами, повідомила «Німецька хвиля».

За інформацією адміністрації ЄП, минулого року в трьох офісах — у Брюсселі, Страсбурзі та Люксембурзі — на засіданнях парламенту та комітетів або на інших офіційних засіданнях було використано близько мільйона пляшок з водою. Витрати на це оцінюються в 1,8 мільйона євро. Також існують одноразові пластикові пляшки, які продаються членам парламенту, співробітникам та відвідувачам у різних кафе та ресторанах. У майбутньому в приміщеннях парламенту будуть встановлені питні фонтанчики. Одноразові пластикові стаканчики мають бути замінені тарою багаторазового використання. «Мета — повністю припинити використання одноразових пляшок та контейнерів у парламенті», — пояснила одна із 14 віце-президентів парламенту, представниця фінської Партії зелених Хейді Хаутала.

«Рішення є заключним етапом проекту, в рамках якого встановили 166 фонтанів з питною водою в будівлях Європарламенту та обмежили використання пластикових пляшок для води на засіданнях, що тривають менше, ніж півтори години… Вирішили поступово відмовитися від використання пластикових пляшок на всіх засіданнях і більше не використовувати їх під час масштабних заходів», — йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

У точках громадського харчування ЄП також поступово відмовляться від використання пластикових чашок, столових приборів та інших предметів, замінивши їх на такі, які можна переробляти.

Слід зауважити, що у травні Єврокомісія презентувала план заходів зі зменшення використання пластику, який передбачає заборону цілого переліку одноразових виробів з нього. Йдеться, зокрема, про одноразові посуд та столові прибори, трубочки-соломинки для напоїв, палички для вати і пластикові кріплення для повітряних кульок. Крім того, передбачається обмеження використання пластикових кришок та упаковок для їжі, яку продають на винос закусочні тощо.

Єврокомісія вимагає, щоб до 2025 року у країнах-членах ЄС 90 відсотків пластикових пляшок виготовлялися із безпечних матеріалів. За пластикове сміття, яке не підлягає вторинній переробці, на країни ЄС пропонується накладати штраф у розмірі

80 центів за кожен кілограм такого непотребу.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012