ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




РОЗВІЙ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ
16.06.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 51(21961) / Тираж: 8525

У вівторок у селищі Авангард, що в Овідіопольському районі, на місці майбутнього будівництва загальноосвіт-ньої школи заклали капсулу з посланням для нащадків.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Колебошин, розпочати зведення нового освітнього закладу планують цього року. Наразі ж завершується розробка проект-но-кошторисної документації, після чого її передадуть на експертизу. А поки фахівці працюють над паперами, місцеві мешканці підготували побажання-настанови до тих, хто навчатиметься у школі в майбутньому. Це послання, до речі, підписав і Президент України Петро Порошенко, коли 1 червня відвідував селище.

Слід зауважити, що наразі на території Авангардівської ОТГ функціонують Прилиманська загальноосвітня школа на 720 місць та Авангардівський НВК, який відвідують 510 дітей (14 груп дитячого садка і 6 початкових класів). Усього на території громади офіційно мешкає понад дві тисячі дітей віком до 17 років. Частині з них вимушено доводиться їздити на навчання або до Одеси, або до смт Великий Дальник. Тож відкриття нової школи — нагальна потреба місцевої громади.

У Болградській гімназії імені Георгія Раковського інша приємна новина: в ній з’явився сучасний культурно-освітній український медіа-простір.

— Болградська гімназія імені Раковського — один з провідних навчальних закладів в Одеській області і в Україні. Коли голова ОДА Максим Степанов завітав сюди під час робочого візиту, одна з ідей, яка у нього виникла, — створити в цій школі сучасний інтерактивний простір для дітей, одним з фокусів якого стане патріотичне виховання. І ця ідея очільника регіону була успішно втілена. Тут створено українську медіакімнату, яка може стати улюбленим місцем для дітей від початкової школи і до випускників та їхніх батьків. Проводитимуться у ній і позашкільні навчальні заходи та деякі уроки, та й взагалі тут просто цікаво перебувати й відпочивати, — зазначив під час урочистої церемонії від-криття освіт-нього простору заступник голови ОДА Сергій Колебошин.

Новий простір обладнано телевізійною панеллю, wi-fi, стільцями з планшетами для письма, різними зонами — для навчання, ігор, відпочинку тощо. Тут є настільні ігри, прилади для майстрування і малювання, бібліотека. Інтерактивне фойє дає можливість для проведення уроків і позакласних заходів, ранкових зустрічей, семінарів та вебінарів.

Зазначимо, в області планується створити більше десятка таких сучасних культурно-освітніх медіапросторів на базі бібліотек та закладів культури. У них відвідувачі зможуть не лише читати книги, а й брати участь у розважальних і навчальних іграх, слухати лекції.

У Фонтанці Лиманського району своя радість — від-крили новий дитячий садок «Капітошка».

— Сьогодні 80 чарівних малюків отримали сучасний і комфортний дитячий садочок. Цьогоріч на Одещині ми плануємо скоротити чергу у дитсадки більш ніж на дві тисячі осіб. Планується відкриття ще трьох нових садочків — у Біляївському та Овідіопольському районах. Збільшимо і кількість груп у діючих дитсадках, поновимо роботу раніше закритих закладів, — запевнив голова облдержадміністрації Максим Степанов.

Загальна площа «Капітошки» — понад 500 квадратних метрів. Розрахований він на чотири вікові групи — від трьох років і до вступу дитини у школу.

Автор: За матеріалами прес-служби ОДА.

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012