ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Школа Демократії — новітній безкоштовний навчальний проект в Одесі/Львові/Полтаві
27.06.2018 / Газета: Вечерняя Одесса / № 69-70(10624-10625) / Тираж: 10407

Демократії потрібні демократи. Саме під таким девізом розпочав свою роботу Східноєвропейський центр багатопартійної демократії (СЦБД) в Україні. СЦБД є організацією, яка сприяє розвитку демократичної системи та культури в країні, допомагає політичним партіям та громадським активістам одержувати знання та навички для активної участі у процесі розбудови та зміцнення демократії.

Для досягнення своїх амбітних цілей СЦБД відкрив перші школи демократії в Одесі та Львові у жовтні 2017 року. Школа демократії — це п’ятимісячна програма неформального навчання, яка спрямована на поглиблення знань студентів з питань демократичної політики. Студентом школи може стати кожна людина, яка досягла 18 років і активно бере участь у громадському житті. У студентських лавах Школи демократії є представники політичних партій, місцевої влади, неурядових організацій, медіа, студенти та аспіранти, незалежні експерти та громадські діячі. Заняття проходять два рази на тиждень і є повністю безкоштовними.

Ця навчальна програма має свої переваги. Вона була створена у співпраці українських та іноземних експертів, які розробили її, враховуючи українські реалії та потреби. Вона складається з чотирьох модулів і спрямована на розвиток знань, навичок та цінностей. Наприклад, студенти Школи демократії мають змогу прослухати лекцію про децентралізацію, взяти участь у дебатах про гендерну рівність у політиці, розробити власний план з партійного фандрайзингу (залучення коштів для розбудови партії) та навчитися керувати проектами. Баланс між теоретичними та практичними заняттями, інтеграція інтерактивних методологій у навчання — лише одна із принад Школи демократії.

Школа демократії — це постійне збагачення власного світогляду. Завдяки спілкуванню з експертами-викладачами, зустрічам з цікавими людьми кожний студент Школи може знайти нові відповіді на ті питання, які його турбують, і інтегрувати інноваційні знання та практику у власну діяльність. Окрім цього, Школа демократії — це майданчик для діалогу, де студенти відчувають себе комфортно, висловлюючи різні точки зору, і ставляться з повагою один до одного.

Також варто наголосити на тому, що участь у цьому проектові — це унікальна можливість стати членом міжнародної Мережі випускників Школи демократії, адже школи діють не лише в Україні, а і в понад 10 інших країнах світу. Це навчання, яке залишає слід у житті кожного студента, адже Школа демократії завжди залишає двері відкритими для своїх випускників і готує для них багато інших цікавих нагод для зустрічей.

Проект набув неабиякого успіху, про що свідчить розширення мережі і заплановане відкриття третьої Школи демократії у Полтаві, у вересні 2018 року. Аби взяти участь у проекті, необхідно лише заповнити заявку за посиланням до 30 червня 2018 року: https://goo.gl/forms/8CsuQC05YbJxk4Uo2

Детальніше про організацію можна дізнатись, відвідавши веб-сайт eecmd.org та сторінку у Фейсбуці «Eastern European Centre for Multiparty Democracy-EECM». У разі виникнення питань звертайтесь до Координатора Школи демократії Сергія Глебова у місті Одеса за електронною адресою sergglebov@gmail.com

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011