ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЗМІНИ, МОВ ПАРОСТКИ КРІЗЬ АСФАЛЬТ...
30.06.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 55(21965) / Тираж: 8525

Цими днями в Одесі відбулася конференція проекту «Спроможності chellenge», яку організувала команда платформи «Київський діалог», що об’єднує Київ, Берлін та близько 40 міст-партнерів із 11 областей України.

«Спроможності chellenge» — це програма, мета якої — інкубації, створення або ж істотне посилення громадських проектів у містах та селах.

В одеському ХАБі зібралися громадські діячі з різних куточків області, щоб представити власні задуми та ініціативи.

Координатор програми на Одещині Олександр Славський розповів, що вже проведено три навчальні блоки у різних районах, під час яких учасники створювали власні проекти, спрямовані на позитивні зміни у своєму місті чи селі.

— У багатьох уже були готові ідеї, їм лише довелося допомогти ці задуми перетворити в проекти. Всього взяли участь 60 громадських діячів з різних куточків області. 12 із них привезли свої напрацювання до Одеси, щоб представити спільноті.

У чому ж складність розвитку різних територій нашої області? Чому всі можливості перетягує на себе Одеса? Чому зміни відбуваються переважно в обласному центрі?

Сергій Колебошин, заступник голови облдержадміністрації, розповідає:

— Одеська область — витягнута вздовж морського узбережжя на 600 кілометрів. Південь, Беcсарабія, дуже від-різняється від північних районів. Важлива специфіка області — її національний склад. З минулого залишилося чимало совкового мислення, пасивності, очікування, що хтось прийде і щось змінить. Звичайно, є у нас і свідомі громади. Реформи реально відбуваються там, де люди беруть на себе відповідальність.

Мозаїчні панно для прикраси рідного міста та вільний університет просто неба у Білгороді-Дністровському, кінотеатр під відкритим небом у Курортному, «Екологія руками дітей» в Ізмаїлі, «Сучасний код міста» для Рені, навчально-інформа-ційний центр в етнографічній садибі «У Меланії» в Татарбунарах, вільний читацький простір у Савранській бібліотеці, створення буклету та відеоролика про унікальну народну традицію «Осичківський дідок»… Це лишень деякі з проектів, представлених на конференції. Їх цінність у тому, що вони створені звичайними людьми, які прагнуть змін, і створені самостійно, хоча й за підтримки досвідчених менторів.

Хто перетворить ваше місто чи село у місце, комфортне та безпечне для проживання усіх мешканців? Хто має бути рушієм змін у суспільстві? Варто, нарешті, збагнути, що ніхто, крім нас, цього не зробить. І час братися до роботи.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014