ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Африканська чума свиней дісталася Кілійського району
14.07.2018 / Газета: Одесские известия / № 53(5077) / Тираж: 18937

У Кілійській об’єднаній територіальній громаді намагаються здолати спалах африканської чуми свиней. Відповідні рішення ухвалила протиепізоотична комісія Кілійської райдержадміністрації.

На одному з засідань члени комісії одноголосно вирішили оголосити СПК «Дунай» і все селище Омарбія зоною спалаху АЧС і ввести там карантин на 40 днів з моменту останньої фіксації зараження свині, а також створити карантинний пост на в’їзді в селище Омарбія. Крім того максимально мають бути перекритті грунтові дороги, що ведуть до карантинної зони. Навіть візуально здорові свині, вирощені на території карантинної зони, мають бути забиті в спеціальному пункті забою, де фахівці зроблять перевірку наявності вірусу в тушах. Туша тварини при цьому буде викуплена у господаря. Зона в радіусі 10 кілометрів від місця спалаху АЧС перебуває під наглядом. У цій зоні опинилися села Василівка, Червоний Яр, Шевченкове, Приозерне, селище Помазани, місто Кілія, а також сільські господарства СПК «Маяк», СВК «Лад-Агро», СВК «Родина», СПК «Дакия» Кілійського району та села Муравлівка і Камишівка Ізмаїльського району. Також у зв’язку з виявленням нового осередку АЧС була введена карантинна зона, яка поширюється на село Ліски і селище Салман, а по місту Вилкове оголосили зону спостереження. Рішення про ці населенні пункти приймалися на засіданні комісії 11 липня.

Спеціальні блокпости встановлені на в’їзді в селище Омарбія, а дезбар’єри – біля каналу Лаптиш і на виїзді з Лісків в бік міста Вил­кове. Проводиться подвірний обхід жителів карантинної та наглядової зон щоб визначити кількість поголів’я свиней в господарствах всіх форм власності. Додамо, що також перевіряються випадки смерті домашніх свиней, про які жителі селища не повідомляли до компетентних структур і намагалися таємно позбутися тіл тварин. На екстреному засіданні протиепізоотичної комісії Кілійської райдержадміністрації питання про замовчування смерті домашньої худоби стояло гостро. Крім можливості ліквідувати можливе вогнище інфекції, люди також позбавляють себе права на компенсацію з міського бюджету. Ще однією проблемою, яка піднімалася на комісії, були чутки про нібито штучне оголошення АЧС в Кілійському районі для якихось бізнес-цілей.

Автор: Тетяна Корнілова

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012