ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«Сі Бриз» за стандартами НАТО
18.07.2018 / Газета: Одесские известия / № 54(5078) / Тираж: 18937

Під час спільного брифінгу зі своїм американським колегою контр-адміралом Шоном Дуейном, керівник українсько-американського навчання “Сі Бриз — 2018” від України контр-адмірал Олексій Неїжпапа основними завданнями маневрів назвав набуття спроможностей сформованого Морського командування Військово-морських сил ЗС України щодо планування та управління силами, в тому числі й з моря, удосконалення взаємосумісності наших підрозділів та підтримка готовності сил до виконання завдань за призначенням. Він додав, що новий орган управління повністю впорався із завданням, підтвердивши свій професіоналізм і злагодженість.

У цьому році було створено Морське командування Військово-Морських сил України згідно зі Стратегічним оборонним бюлетенем України, затвердженим Президентом України. Ідея щодо створення цього документа виникла у зв’язку зі складною ситуацією в Азово-Чорноморському регіоні, спричиненою тимчасовою окупацією українського Криму Росією та дестабілізацією ситуації на ключових морських напрямках.

І саме Морське командування під час навчань здійснювало управління силами морського, повітряного та наземного компонентів у морі вперше з борту американського корабля «Mount Whitney». Це дало змогу провести апробацію штабу Морського командування керувати силами за стандартами НАТО.

Цього ж дня до Одеси з робочим візитом прибув Президент України — Верховний Головнокомандувач ЗС України Петро Порошенко та проінспектував хід навчань «Сі Бриз — 2018».

Президент на флагмані Військово-морських сил України фрегаті «Гетьман Сагайдачний» вийшов у відкрите море, де ознайомився з ходом перших тактичних навчань тактичної групи малих броньованих артилерійських катерів. Було продемонстровано маневрування та перебудування строю морських суден, різкої зміни швидкості, прикриття димовими завісами та наведення авіації на кораблі умовного противника. У навчаннях було задіяно шість броньованих артилерійських катерів, два гелікоптери Мі-14, фрегат «Гетьман Сагайдачний», кораблі та катери морської охорони прикордонної служби.

Під час навчань були відпрацьовані тактичне розгортання і атака умовного корабля противника у взаємодії з авіацією ВМС України.

— Військово-стратегічна обстановка в Чорноморському регіоні зараз, на жаль, є досить напруженою після незаконної анексії Криму Російською Федерацією – країною агресором, що, до речі, було чітко визначено у підсумкових документах саміту НАТО. Зараз виключну важливість має боєздатність та боєготовність Військово-Морських сил України і взаємосумісність з нашими партнерами, союзниками з країн-членів НАТО, — підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави подякував партнерам за допомогу у проведенні реформ у сфері сектору безпеки та оборони і побажав усім учасникам навчань успішного виконання поставлених завдань.

Автор: Марина Мунтян

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014