ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Позбутись зайвої інспекції
15.08.2018 / Газета: Одесские известия / № 62(5086) / Тираж: 18937

Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов розробив покроковий план щодо швидкого подолання корупції у морських портах України. Свої пропозиції він виклав у листі до міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.

«Щоб назавжди забути про “екохабарників” та корупцію в портах, вистачить декількох тижнів. Для цього не треба чекати дива — достатньо доволі простих кроків. Їх я перелічив у листі до міністра екології Остапа Семерака. Сподіваюся на підтримку — і особисто міністра, і Кабміну загалом», — написав на своїй сторінці у Facebook Максим Степанов.

Зокрема, на думку очільника Одеської області, слід невідкладно розробити прозорі правові підстави перебування Держекоінспекції в акваторіях морських портів, а також порядок їх взаємодії з Адміністрацією морських портів, що несуть відповідальність за стан акваторії. Норми порядку, при цьому, мають ґрунтуватися на міжнародних стандартах. Також Максим Степанов вважає за доцільне залучати незалежні акредитовані лабораторії до проведення усіх досліджень на суднах.

«Обласна державна адміністрація пропонує Міністерству екології та природних ресурсів України під час розробки проектів нормативно-правових актів врахувати пропозиції: у разі необхідності проведення Держекоінспекцією будь-яких лабораторних досліджень, обов’язково передбачити можливість їх проведення незалежними акредитованими лабораторіями. Додатково передбачити для представників бізнесу право вибору лабораторії з переліку акредитованих закладів. Також забезпечити щоденне автоматизоване обстеження фонового рівня забрудненості акваторії портів з постійним оприлюдненням інформації», — йдеться у листі голови Одеської ОДА Максима Степанова.

Окрім того, Максим Степанов пропонує, аби Україна визнала гарантії покриття екологічних порушень міжнародними Клубами взаємного страхування P&I Clubs. За таких умов екологи не зможуть вимагати негайні компенсаційні виплати готівкою від судновласників.

У листі Максим Степанов вкотре підкреслив, що наполягає на необхідності терміново ліквідувати Державну екологічну інспекцію Північно-Західного регіону Чорного моря та передачі її функцій структурному підрозділу Державної екологічної інспекції в Одеській області.

Нагадаємо, 1 серпня голова Одеської ОДА Максим Степанов звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із проханням ліквідувати Державну екологічну інспекцію Північно-Західного регіону Чорного моря. Таке рішення викликано численними зверненнями підприємців з приводу неправомірних, на їхню думку, дій інспекції, які призводять до затримки суден, завдвють значних збитків судновласникам, а також псують міжнародний імідж Одеської області та України в цілому.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015